14 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΑΔΕΛΦΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ Χριστιανός Ορθόδοξος Ιωαννης Μαζης και οι συν αυτω αδελφοι Ομολογητές της Ορθοδοξίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΑΔΕΛΦΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ

Χριστιανός  Ορθόδοξος  Ιωαννης  Μαζης  και  οι  συν  αυτω  αδελφοι  Ομολογητές  της  Ορθοδοξίας









Είναι η δεύτερη φορά που η Ιερά Μονή μας γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων εξαιτίας υποτιθέμενου διωγμού του εξαρτηματικού αδελφού Αυτής μοναχού Γαβριήλ, γέροντος του Κελλίου Όσιος Χριστόδουλος.

Συγκαταβαίνοντες και πάλι πρός τις αναστατωμένες συνειδήσεις πιστών, οι οποίοι έσπευσαν ευπρεπώς ή και απρεπώς να παρέμβουν με επιστολές (συμπεριλαμβανομένων και απειλών) υπέρ του γέροντος, παρέχουμε προς όλους, νηφάλιους και μη, τα ακόλουθα στοιχεία.

1. Το 1997 η Ιερά Μονή παραχώρησε μετά πολλής χαράς στον γέροντα Γαβριήλ το Κελλί του Οσίου Χριστοδούλου, και από τότε μέχρι σήμερα προσφέρει αμέριστη την προς αυτόν αρωγή της σε ο,τιδήποτε χρειασθεί. Η αγαπητική αυτή διάθεση δεν άλλαξε, ακόμη και όταν ο ίδιος διέκοψε τη λειτουργική κοινωνία με τη Μονή.

2. Εκπλήσσει η είδηση ότι ο γέρων εγκαταλείπεται μόνος και απροστάτευτος. Ο γέρων Γαβριήλ έχει δύο πιστούς και αφοσιωμένους υποτακτικούς, τον ιερομόναχο Νεκτάριο (1997) και τον μοναχό Δοσίθεο (από το 2009), οι οποίοι αποτελούν υποδείγματα σεμνού και ησυχαστικού βίου, και διακονούσαν όλα αυτά τα χρόνια με πραγματική αγάπη και αυταπάρνηση τον γέροντα. Με το δεδομένο αυτό, δεν υπάρχει απολύτως κανένα έλλειμμα στη φροντίδα του γέροντος. Αλλά ακόμη και στην έσχατη και απευκταία περίπτωση αναχωρήσεως των υποτακτικών του, καθήκον και δέσμευση της Μονής είναι να φροντίσει και να γηροκομήσει τον γέροντα.

3. Η Ιερά Κοινότης απέλασε τον εκ Πολωνίας φιλοξενούμενο λαϊκό Ανδρέα, διότι δημιουργούσε προβλήματα τόσο στο Άγιον Όρος όσο και στην αυτοκέφαλη εκκλησία της Πολωνίας, η οποία είχε εκφράσει και εγγράφως σχετική διαμαρτυρία για διχαστικές παρεμβάσεις, επιζήμια δράση και πρόκληση συγχύσεως μεταξύ των εκεί Χριστιανών.

Μετά ταύτα η Μονή μας δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω με δημοσιεύματα επί του συγκεκριμένου θέματος. Ο καθείς, με τη φώτιση του Θεού και τη συμβουλή του πνευματικού του, ας διαμορφώσει προσωπική γνώμη.

Εκ της Γεροντικής Συνάξεως












Πανοσιολογιώτατε  και  Αγιορείται  πατέρες,
 Διοικητα  Αγιου  Ορους,Υπευθυνοι  δημοσιοι  λειτουργοι  του  υπουργείου  εξωτερικών


 Εδώ, σας καταθέτουμε την αγωνία και τις απορίες μας για τα προσφάτως τεκταινόμενα στο Ιερό Κελίο Αγ. Χριστοδούλου του εν Πάτμω, της Ιεράς Μονής σας.
Ως προσκυνητές της Ιεράς Μονής σας και των Ιερών Κελιών της είχαμε την ευλογία και χαρά της προσωπικής γνωριμίας με μοναχούς σας, και μεταξύ άλλων και με τον γέροντα Γαβριήλ. Οφείλουμε να καταθέσουμε ότι η πραότητα και το ήθος του χαρακτήρος του, αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη του στον Λόγο του Θεού και Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η αταλάντευτη θεολογική σκέψη και η καθαρότητα του λόγου του, μας ενέπνευσαν στην πίστη μας και ενεδυνάμωσαν αυτήν.
Από ημερών έχει έλθει στην αντίληψή μου, από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι εις την Ιερά Μονή σας είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό θέμα αναφορικά με διώξεις κατά του γ. Γαβριήλ και την αποβολή του Διακονητού του, Ανδρέα.
Ειδικότερα, αντιλαμβανόμεθα ότι ο γ. Γαβριήλ διώκεται από την Ιερά Μονή για την Ορθόδοξη στάση του απέναντι στον Οικουμενισμό, στις θέσεις και αποφάσεις της λεγομένης «Συνόδου της Κρήτης» και του Οικουμενικού Πατριάρχου ονομαστικώς.
Μας είναι ανοίκεια η σκέψη ότι σε μία ευνομούμενη χώρα διώκεται τις για τον λόγο του. Μας είναι ανατριχιαστική η σκέψη ότι η Ιερά σας Μονή ή/και η Ιερά Επιστασία υπακούει σε κελεύσματα του αιρετικού Πάπα και διώκουν μοναχό διότι ομολογεί τον Λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Όμως, είναι φρικτός ο λογισμός στον οποίον οδηγούμεθα, ότι επειδή ΔΕΝ δύνασθε να αντιπαρατεθείτε ευθέως στον γ. Γαβριήλ και το ανάστημά του, αποβάλλετε τον αδύναμο διακονητή του Ανδρέα και έτσι απογυμνώνετε τον γέροντα και εμμέσως τον εξαναγκάζετε και αυτόν σε έξοδο (από το Κελί του και το Αγ. Όρος, από τις θέσεις του, από την εγκόσμια ζωή του;;;;;).
Πανοσιολογιώτατε,
Φυσικά δεν κατέχουμε το αλάθητο, αντιθέτως, οι πληροφορίες μας περιορίζονται μόνον σε όσα ο Τύπος διακινεί. Ομοίως, δεν υπερηφανεύομαστε για τις γνώσεις μας περί της Εκκλησιαστικής και Μοναστικής Τάξεως και των πράξεών της, και παρακαλώ, συγχωρήστε μας για τις ελλείψεις μας αυτές.
Μπορούμε όμως να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα προσλαμβανόμενα μας έχουν, όχι απλώς συγκλονήσει, αλλά μας έχουν βαθύτατα σκανδαλίσει.
Νομίζουμε επίσης ότι καλόν είναι όχι μόνον το είναι, αλλά και το φαίνεσθαι εις την προκειμένη περίπτωση.
Δεν δυναμεθα να αποδεχθούμε ευκόλως, ότι είναι δυνατόν:
α. Να έχει υποπέσει μοναχός σε Κανονικό σφάλμα, τόσον μεγάλο.
β. Χειρότερα, αυτός να ενεργεί αντίθετα προς τις διδαχές του Κυρίου.
γ. Η Σύναξις της Ιεράς Μονής να ενεργεί υπακούοντας σε εντολές άνωθεν ή χειρότερα, έξωθεν (εκ των Παπικών), παρακάμπτοντας απλούς διοικητικούς κανόνες.
δ. Οι (ανομολόγητοι και επιβαλλόμενοι) στόχοι να επιτυγχάνονται με την θυσία πρώτα των αδυνάμων και την φυσική εξόντωση των μη αρεστών σε δεύτερο χρόνο.
ε. Ακόμη χειρότερα, η αίρεση του Οικουμενισμού να ευρίσκει ευήκοα ώτα εντός του Αγίου Όρους και δη εις τους Προκαθημένους των Ιερών Μονών.
Πανοσιολογιώτατε,
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμην που καταχρώμεθα του χρόνου σας, επιθυμούμε όμως πέραν της εν Χριστώ σωτηρίας μας ως πιστοί Χριστιανοί, και την ανάπαυση από λογισμούς σε αυτόν τον κόσμο.
Επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τα όσα έχουν συμβεί (διώξεις και αιτιολόγησή τους), υπευθύνως και αρμοδίως από εσάς.
Επιθυμούμε την πιστοποίησή σας για την κανονικότητα των πράξεων της Συνάξεως της Ιεράς Μονής.
Επιθυμούμε την ΜΗ αποβολή του Ανδρέου και την συνέχιση της διακονίας του προς τον γ. Γαβριήλ. Εάν δε αυτός βρεθεί ένοχος δια τι, οικονομήστε και για την ωφελιμοτέρα οδό κολασμού του και την δημοσιοποίηση των πεπραγμένων.
Επιθυμούμε την εξασφάλιση του Προπυργίου της Ορθοδοξίας που ηγήσθε, από αιρετικές και οικουμενιστικές δοξασίες.
Επιθυμούμε τέλος και κυρίως, την διαβεβαίωσή σας για την προσήλωση της Ιεράς Μονής, των μοναχών σας και υμών προσωπικώς, εις τον Λόγο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και την αδειάλειπτον προσευχή σας για την Μία, Αγία και Καθολική Εκκλησία.
Χριστιανός  Ορθόδοξος  Ιωαννης  Μαζης  και  οι  συν  αυτω  αδελφοι  Ομολογητές  της  Ορθοδοξίας



Η Α' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΡΩΜΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΩΝ

Η Α' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
ΤΩΝ ΕΝ ΡΩΜΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΩΝ

Απολυτικιον. Ηχος πλ. δ'

Αγιοι Αναργυροι και Θαυματουργοι, επισκεψασθε τας ασθενειας ημων , δωρεαν ελαβετε, δωρεαν δοτε ημιν.

Κοντακιον. Ηχος β'

Οι την χαριν λαβοντες των ιαματων, εφαπλουτε την ρωσιν τοις εν αναγκαις, Ιατροι Θαυματουργοι ενδοξοι.
Αλλα τη υμων επισκεψει, και των πολεμιων τα θραση καταβαλλετε, τον κοσμον ιωμενοι εν τοις Θαυμασι.

ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ

Τη Α' του αυτου μηνος, μνημη των Αγιων και Θαυματουργων Αναργυρων Κοσμα και Δαμιανου, των εν Ρωμη τελειωθεντων.

Στιχ. Βολαις αδελφους ου διεσπων οι λιθοι,
Ως εις εν' αμφω συμπεπηγοτας λιθον.
Πρωτη Ιουλιοιο λιθοισιν Αναργυροι ηθλουν.
................................................................................................................ ........................................................

Ταις αυτων αγιαις πρεσβειαις,
Χριστε ο Θεος, ελεησον ημας. Αμην.

Μεγαλυναριον.

Ιασιν σωματων ρωσιν ψυχων, Κοσμα θεοφορε, συν τω θειω Δαμιανω, νειματε υψοθεν, αυλω χειρουργια, τοις κατατρυχομενοις ποικιλοις παθεσι.

Δείτε το βίντεο "Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ" στο YouTube

Δείτε το βίντεο "Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ" στο YouTube


https://youtu.be/JUIK9pt3OcI 

Χαίρετε Πρός δημοσίευση καὶ ἐνημέρωση τοῦ ἀναγνωστικοῦ κοινοῦ σας, σάς ἀποστέλλουμε τήν προσωπική ἀγγελία- ἀνακοίνωση τοῦ Γέροντα Γαβριήλ Ἁγιορείτη, γιά τήν δίωξη του. Παρακολουθῆστε τό Βίντεο 23 λεπτῶν στήν παρακάτω ἠλεκτρονική διεύθυνση - link





  Χαίρετε

  Πρός δημοσίευση καὶ ἐνημέρωση τοῦ ἀναγνωστικοῦ κοινοῦ σας, σάς
ἀποστέλλουμε τήν
προσωπική ἀγγελία- ἀνακοίνωση τοῦ Γέροντα Γαβριήλ Ἁγιορείτη, γιά τήν
δίωξη του.
Παρακολουθῆστε τό Βίντεο 23 λεπτῶν στήν παρακάτω ἠλεκτρονική διεύθυνση -
link

https://youtu.be/LY8u3LYiXNs
https://www.youtube.com/watch?v=LY8u3LYiXNs&authuser=0


Ἐνημερώστε φίλους καὶ γνωστούς σε πανελλαδικό ἐπίπεδο καὶ στό ἐξωτερικό
στούς ἁπανταχοῦ Ὀρθοδόξους....
ὥστε νὰ συμπαρασταθοῦμε στόν γέροντα Γαβριήλ Ἁγιορείτη (86 ἐτῶν.... καὶ
ἄρρωστο κλινήρη.... στήν ἐρημιά)
Γιά τόν σκληρό διωγμό ποῦ δέχεται, με το νὰ ἀπελάσουν τόν μοναδικό
διακονητή βοηθό του Ἀνδρέα.



Ἐκφράστε τά παράπονά σας
στούς ἄμεσα ὑπευθύνους.



ΙΕΡΑ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ....23770 23224
             2377023710
E-mail
athos.kinotis@gmail.com

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Τ.Κ. 63086


ΙΕΡΑ  ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

γ.ΠΑΥΛΟ  ΛΑΥΡΙΩΤΗ ΠΡΩΤΟΕΠΙΣΤΑΤΗ...2377023221

γ.ΓΑΒΡΙΗΛ ΙΜ.
ΝΕΑΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
( συνοδεία Κατσουλιέρη ).

γ.ΣΙΣΩΗ  ΙΜ.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ....2377023072
             2377023712
             2377023711

E-mail....
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Τ.Κ. 63086


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .

ΑΘΑΝΑΣΙΟ  ΜΑΡΤΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
ΑΡΙΣΤΟ  ΚΑΣΜΙΡΟΓΛΟΥ. ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ.
ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ....2377023230
             2377023314

E-mail
dao@mfa.gr

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Τ.Κ. 63086



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ  ΟΡΟΥΣ.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ....2377023226

E-mail
imk.athos@gmail.com

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Τ.Κ. 63086


Εὐχές