2 Απριλίου 2012

ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ

Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π.Μάξιμος Αγιοβασιλειάτης αναιρεί κανονικά τις κακόδοξες εωσφορικές πλάνες περί άκυρων μυστηρίων, αναβαπτίσεων, συνοδικών δικαιωμάτων κ.λ.π. όλων των συνοδικών παρατάξεων παρασυναγωγής.


Εάν οι Άγιοι Πατέρες ''Θεός φυλάξει'' αντί να αποτειχιστούν από τους κακοδόξους χειροτονούσαν επισκόπους και αντί οι αποτειχισμένοι Πατέρες της Εκκλησίας να συγκροτούσαν Αγίες Οικουμενικές Συνόδους, αυτοί δημιουργούσαν καινούριες παράλληλες ξεχωριστές και διαφορετικές Εκκλησιαστικές Συνόδους ως προς την Μία Εκκλησία και αντί να καταδίκαζαν τους αιρετικούς και τους βέβηλους, οι Άγιοι Πατέρες δημιουργούσαν συνέχεια καινούριες θέσεις Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και Μητροπολιτών, σήμερα εμείς θα ψάχναμε ανάμεσα σε χιλιάδες Εκκλησιαστικές Συνόδους να βρούμε την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ''μη γένοιτο''. Αυτό σήμερα διδάσκουν τα ευνουχισμένα πνευματικά φυτά του εν λόγω επισκόπου, δηλαδή να αυξάνεται η παρασυναγωγή των συνοδικών παραταξέων με τις κακόδοξες σατανικές πλάνες, για να μένουν ανενόχλητοι οι σχισματικοί και υπερπαναιρετικοί επίσκοποι του αντίχριστου οικουμενισμού. 

8 σχόλια:

  1. οι ματθαιικοι συμφωνα με τους ιερους κανονες ειναι παρασυναγωγη και αιρετικοι διοτι χωρις σοβαρη αιτια αποσχιστηκαν απο το σωμα της εκκλησιας και εκαναν αλλη εκκλησια.αλλα δεν γνωριζω αν χρειαζεται να τους καταδικασει και αυτους οικουμενικη συνοδο για να εχουν ακυρα μυστηρια για τους πιστους που δεν γνωριζουν.οπως και για τις αλλες συνοδους.συμφωνα με τους ιερους κανονες και για εμας που γνωριζουμε ειναι παρασυναγωγες οι παραταξεις αλλα για αυτους που δεν γνωριζουν εχουν εγκυρα η ακυρα μυστηρια εφοσον δεν τα καταδικασε οικουμενικη συνοδος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ 46sotos εάν ο επίσκοπος Ματθαίος έχει κανονική χειροτονία με Αποστολική διαδοχή ή έχει θεραπεύσει την αντικανονική του χειροτονία στους Ρώσους της διασποράς, δεν γνωρίζω πρέπει να ψάξω. Και κανονική Αποστολική διαδοχή να έχει πάλι είναι παρασυνάγωγος. Δεν έπρεπε οι τρεις Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που είχαν αποτειχιστεί από τους οικουμενιστές να χειροτονίσουν Επισκόπους. Ο Επίσκοπος Ματθαίος και η σύνοδος του είναι υπόδικοι σε μέλλουσα Πανορθόδοξη Σύνοδο την οποία θα συγκροτήσουν οι αποτειχισμένοι και από τους οικουμενιστές και από τους παραταξιακούς αφού όλοι μαζί είναι ενωμένοι στο ακαινοτόμητο πλήρωμα της ορθοδόξου εκκλησίας.

      Διαγραφή
  2. ΑΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν έχουν κανονική αποστολική διαδοχή οι επίσκοποι του Ματθαίου τότε έχουν καί μυστήρια έγκυρα και ας είναι δυνάμει παρασυναγωγή.

      Διαγραφή
  3. για αυτους που δεν γνωριζουν ειναι εγκυρα τα μυστηρια μεχρι να μαθουν(και πρεπει να μαθουν).αλλα για εμας και για οποιον αλλον γνωριζει οτι συμφωνα με τους ιερους κανονες ειναι παρασυναγωγη,ειναι τα μυστηρια τους εγκυρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε από το βιβλίο ''ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΣ'' σελ 56-57:

      http://www.scribd.com/doc/58015482/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%A3#page=56

      Διαγραφή
  4. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι απαγγέλλουσι τον φρικτόν αναθεματισμόν <> τοίς καινοτόμοις <> (Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου Μ. 13, 128).
    Υπό το ανάθεμα, λοιπόν, των Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας κείνται οι <> (Θεοδώρου Στουδίτου, PG. 99, 1653) κοινωνούντες των Μυστηρίων των υπό κρίσιν καινοτόμων, καίτοι ταύτα είναι εισέτι ισχυρά. Ώς γάρ <> ούτω το <> (Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, Μ. 13, 128) <> (Μάρκ. ιστ΄ 16).
    ΄Γι αυτό και θεωρώ ύψιστο χρέος όλων μας να καταστήσουμε γνωστή την αίρεση του οικουμενισμού σε όσους περισσότερους μπορούμε για να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε πονηρά σκεπτόμενος να επικαλείται άγνοια και να κουκουλώνει τις ενέργειες των οικουμενιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγνωμη για τα πιο πανω γιατι τωρα προσεξα οτι δεν βγηκαν ολα.γιαυτο το ξαναβαζω για να μη μπερδευτει κανεις που το διαβασει.
    Οι Οικουμενικές Σύνοδοι απαγγέλλουσι τον φρικτόν αναθεματισμόν τοίς κοινωνούσιν έν γνώσει τοίς καινοτόμοις ανάθεμα (Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου Μ. 13, 128).
    Υπό το ανάθεμα, λοιπόν, των Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας κείνται οι έν γνώσει(Θεοδώρου Στουδίτου, PG. 99, 1653) κοινωνούντες των Μυστηρίων των υπό κρίσιν καινοτόμων, καίτοι ταύτα είναι εισέτι ισχυρά. Ώς γάρ πάν το έν αγνοία καθαρισθήσεται (αυτόθι) ούτω το έν γνώσεi (Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, Μ. 13, 128) κατακριθήσεταi (Μάρκ. ιστ΄ 16).
    ΄Γι αυτό και θεωρώ ύψιστο χρέος όλων μας να καταστήσουμε γνωστή την αίρεση του οικουμενισμιού σε όσους περισσότερους μπορούμε για να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε πονηρά σκεπτόμενος να επικαλείται άγνοια και να κουκουλώνει τις ενέργειες των οικουμενιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή