31 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευη εσπερας ψαλλομεν τον Ορθρον του Σαββατου της Ε' Εβδομαδας Τω Σαββατω της Ε' Εβδομαδος ψαλλομεν  την Ικετηριον  Ακολουθιαν  εις  τον  Ακαθιστον Υμνον της Υπεραγιας Θεοτοκου

Και αυθις το Κοντακιον

Τη υπερμαχω στρατηγω τα νικητηρια, ως λυτρωθεισα των δεινων ευχαριστηρια, αναγραφω σοι η πολις σου, Θεοτοκε. Αλλ' ως εχουσα το κρατος απροσμαχητον, εκ παντοιων με κινδυνων ελευθερωσον, ινα κραζω σοι, Χαιρε, Νυμφη ανυμφευτε.

Χαιρε, Νυμφη ανυμφευτε.

ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ 

του Μηναιου, ειτα το παρον.

Τω Σαββατω της πεμπτης Εβδομαδος των Νηστειων, εορταζομεν τον Ακαθιστον Υμνον της Υπεραγιας Δεσποινης ημων Θεοτοκου, και Αειπαρθενου Μαριας.

Στιχ.  Υμνοις αυπνοις ευχαριστως η Πολις,

Την εν μαχαις αγρυπνον υμνει

Προστατιν.

Ταις της σης υπερμαχου τε και απροσμαχου Μητρος πρεσβειαις, Χριστε ο Θεος, των περικειμενων και ημας απαλλαξον συμφορων, και ελεησον ημας, ως μονος φιλανθρωπος.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ Ο Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΡΙΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης δινει συνεντευξη στο δημοτικο ραδιοφωνο Θεσσαλονικης και λεει :

1) Για την διακοπη μνημοσυνου προς τον αιρετικο και σχισματικο οικουμενιστη μητροπολιτη Θεσσαλονικης Ανθιμο.

2) Για την καταστροφη της Λατρευτικης ενοτητος που εφερε στην Ορθοδοξη Εκκλησια το ημερολογιακο ζητημα, και δεν μιλανε καθολου οι οικουμενιστες γιαυτο.

3) ο φοβος και ο τρομος των δειλων και δουλικων ιερεων οι κακοδοξοι  και αιρετικοι οικουμενιστες αρχιερεις που εγιναν διωκτες και θυμιζουν μεσαιωνα σημερα  εν ετι 2017.

https://youtu.be/vbDWadi1D_g