20 Δεκεμβρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Ο Επίσκοπος Λογγίνος προς το Ρουμανικό Πατριαρχείο: "Σταματήστε τις Διώξεις κατά Αυτών που Υπερασπίζονται την Ορθοδοξία"

Εξοχότατε Μητροπολίτη Θεοφάνη,
Ο Βασανισμένος και Διωκόμενος Ρουμανικός Ορθόδοξος Λαός, Εμείς οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι στην Ουκρανία, είμαστε βαθιά λυπημένοι για όλους εσάς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και πιστούς στην Ρουμανία, εσάς που ομολογείτε την Ορθή Πίστη, αληθινά παιδιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που διατηρείτε την ιερότητα σε όλα όσα σας παραδόθηκαν από τους Πατέρες με τις Επτά Οικουμενικές Συνόδους, με τα δόγματα, με την Παράδοση και που αγαπάτε πολύ την Μητέρα Εκκλησία. 
Νιώθουμε λυπημένοι γιατί βλέπουμε όλους εσάς που θέλετε να παραμείνετε ακλόνητοι στην πίστη των προγόνων μας, σήμερα να σας συμπεριφέρονται με τόση κακία,  να σας εκδιώκουν και να σας απομακρύνουν από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες.
Υφίσταστε διώξεις γιατί δεν αποδέχεστε τις καταδικαστέες αιρέσεις που αναγνωρίστηκαν από την αιρετική Σύνοδο της Κρήτης. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ακόμα κι οι ίδιοι οι επίσκοποι κι οι ιερείς σας που έρχονται σε σας είναι χειρότεροι από ότι ήταν στις μέρες του Κομμουνισμού.
Ευλογημένοι Επίσκοποι, δεν είστε αρκετά ευχαριστημένοι με το αίμα των Χριστιανών σας που έχει χυθεί μέχρι τώρα ή θέλετε να τους κάνετε να μοιάσουν ακόμη περισσότερο στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό?
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι σας υπογράψατε τα αιρετικά κείμενα της Συνόδου της Κρήτης ( την οποία ντρεπόμαστε και να αναφέρουμε ακόμη), κι έτσι στην ουσία εναντιωθήκατε στην Αλήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αν είστε ειλικρινείς, όμως δεχτείτε τους στην αγκαλιά σας.
Με το να αποδεχτείτε την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης, εγκαταλείπετε αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ιερά και όσια και κάνετε κατάχρηση των διδαχών της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας έτσι όπως παραδόθηκε σε μας από τον Σωτήρα Χριστό και στη θέση τους αποδέχεστε και τιμάτε "αιρετικές" εκκλησίες.
Πολλές φορές φορές αναρωτήθηκα γιατί να υπάρχει αυτή η συνεχής τιμωρία του Ρουμανικού λαού, γιατί να υποφέρουμε τόσο, γιατί να διωκόμαστε και να περνάμε δύσκολες ώρες μέσα σε φυλακές? Και το αίμα των ομολογητών δεν έχει στεγνώσει ακόμα από τους τοίχους των φυλακών.
Τώρα όμως αρχίζω να αντιλαμβάνομαι γιατί. Όλες αυτές οι τιμωρίες δεν είναι τιμωρίες τελικά, αλλά ευλογίες στην πραγματικότητα, που δίνονται σε εκείνους που η αγνή ψυχή τους θέλει να ακολουθήσει τον Σωτήρα Χριστό και γι' αυτό δέχονται να διωχθούν, να χτυπηθούν, και να μισηθούν απ΄τους ίδιους τους ιερείς τους οι οποίοι άφησαν το μονοπάτι του Χριστού και ακολούθησαν την οδό της καταραμένης αίρεσης του Οικουμενισμού.
Αγαπημένες μου ψυχές που υποφέρετε γιατί θέλετε να ακολουθήσετε τον Κύριο Ιησού Χριστό! Θέλω να σας πω ότι έφτασε η ώρα της ομολογίας της Αλήθειας.
Μη σας φοβίζει τίποτα! Ένα μέρος για την Θεία Λειτουργία θα βρεθεί είτε στο ύπαιθρο, είτε σε σπίτια, σε δάση, σε σπηλιές, σε κατακόμβες. Μόνο να καταφέρετε να παραμείνετε ομολογητές, και ακέραιοι και ακλόνητοι να βαδίζετε στον σωστό δρόμο της Ορθόδοξης Πίστης.
Κι όσο για σας κύριοι "Επίσκοποι" που ξεκινήσατε έναν ανελέητο πόλεμο απέναντι στα παιδιά του Θεού και την Ευλογημένη Μάνα Του, νιώθετε καλά που εκδιώκετε τους ιερείς, μοναχούς και μοναχές? Μήπως χάσατε την κοινή λογική της αξιοπρέπειας?
Εξοχότατε, μπορούμε να μάθουμε για ποιό σκοπό ήρθατε να υπηρετήσετε στην Ουκρανία?
Μήπως για να δείξετε στον κόσμο το πόσο σωστός είσαστε και να βεβηλώσετε έτσι το ποίμνιο του Χριστού με τις αιρετικές διδασκαλίες σας? Ίσως ξεχάσατε αυτό που σας ρώτησε ο Μητροπολίτης Ονούφριος στο μοναστήρι του Κρνίβτσι "Κρατάτε την Ορθόδοξη Πίστη καθαρή κι αμόλυντη?" Αλλά, η Εξοχότητά σας δεν αφήνει τους άλλους ναακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και να σωθούν.
Φύγετε από τον τρελό δρόμο του Οικουμενισμού! Απορρίψτε την αιρετική Σύνοδο της Κρήτης.
Μετανοείστε.
Αγκαλιάστε περισσότερο τον Ρουμανικό λαό που έχει υποστεί τόσα πολλά και έχει περάσει τόσες δύσκολα χρόνια στην πορεία της ιστορίας της.
Αγαπημένε μου Ορθόδοξε λαέ, αδέρφια κι αδερφές μου εν Κυρίω διατηρήστε την καθαρότητα της Ορθοδοξίας. Ξέρω καλά πως ο Θεός δε θα σας εγκαταλείψει ποτέ!
Εγώ ο ίδιος που είμαι αμαρτωλός κι ανάξιος και θέλω να παραμείνω μαζί σας σ΄αυτή την ώρα της δοκιμασίας. Και υποφέρω μαζί σας και συμπάσχω και κλαίω και προσεύχομαι για όλους. Γιατί ακόμα κι αν έχουμε αποξενωθεί υποφέρουμε γι΄αυτό-για το ότι δεν έχουμε ο ένας τον άλλο-και, αν και αυτό ήταν πολύ σκληρό, όμως αυτό που μας ενώνει και μας δίνει δύναμη είναι η Ιερή Αλήθεια, γιατί όλοι είμαστε στην ίδια Πίστη, έχουμε το ίδιο αίμα και ανήκουμε στο ίδιο έθνος. Θέλω λοιπόν να βοηθήσω όλους αυτούς που διώκονται εξαιτίας του Αγίου Πνεύματος και της Αλήθειας, οπότε σας παρακαλώ, κρατήστε την Ορθή Πίστη ακόμα κι αν το πληρώσετε με την ζωή σας.
Σ' αυτές τις εποχές, τις τόσο δύσκολες για τους πιστούς, ας θυμηθούμε τα λόγια του Κυρίου και Σωτήρα μας¨" Και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων δια το όνομά μου, ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται."
Εξοχώτατε, σας γράφω αυτά τα λόγια με πόνο ψυχής, για να σας ενημερώσω ότι οι άνθρωποι εδώ υποφέρουν με αυτά που πιστεύουν οι άνθρωποι εκεί.
Σας παρακαλώ, ας παύσουν οι διωγμοί απέναντι σ΄αυτούς που αγαπούν την Εκκλησία τους, την Αλήθεια και την Μόνη Πίστη που Σώζει, την Ορθόδοξη Πίστη.
Κι όσο για σας που πήρατε μέρος στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης, έχετε ακόμα την ευκαιρία να επιστρέψετε από τον Οικουμενιστικό λάθος δρόμο, με την μετάνοια στον Θεό, για να μπορούμε να βαδίζουμε όλοι μαζί προς την Ουράνια Βασιλεία.
Και αν αποκαλείτε αυτούς τους πιστούς "φανατικούς", ¨σχισματικούς", "αντάρτες", πως αποκαλείτε τότε τις 4 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που δεν πήραν μέρος σ΄αυτή τη Σύνοδο αλλά και τους 53 Επισκόπους που ήταν παρόντες στην Σύνοδο, οι οποίοι δεν υπέγραψαν και διαφώνησαν με τις αποφάσεις της Συνόδου?
Γιατί έχετε τόσο ζήλο και ευλάβεια  να κυνηγήσετε αυτούς που εναντιώθηκαν?
Σταματήστε επιτέλους! Γιατί αν δεν το κάνετε από μόνοι σας, ο Θεός ο ίδιος θα το κάνει.
Επιστρέψτε στην Αγία Τράπεζα και Θυσιάστε στην καθαρή Ορθοδοξία, όπως μας την παρέδωσε ο ίδιος ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός.
Σας ζητάμε συγνώμη αν αμαρτήσαμε ενώπιον σας.
Και, τέλος, για χάρη του Χριστιανού Ορθόδοξου Ρουμανικού λαού μας, προσευχηθείτε στον Καλό Θεό και την Δοξασμένη Αγία Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα καθώς και στην Υπεραγία Θεοτόκο και στις ουράνιες δυνάμεις και σ όλους τους αγίους να σας δώσουν την δύναμη να παραμείνετε σταθεροί κι ακλόνητοι στην Αγία Ορθόδοξη Πίστη μας και να ομολογείτε την Αλήθεια έως τέλους. Μακάρι με την χάρη κι ευλογία του Ουρανού να έχετε την δύναμη να συνεχίσετε στο σωστό μονοπάτι. Αμήν.

Με αγάπη Χριστού και πολύ πόνο στην καρδιά

Ο αμαρτωλός Λογγίνος, Επίσκοπος Μπεντσένσκι

ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Επιστολή Κληρικών προς τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης

01-11-2016
Μνήμη Ἁγίων Ἀναργύρων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς,
ὡς Κληρικοὶ τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης καὶ ὡς πιστὰ τέκνα τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἐπιτρέψατέ μας νὰ σᾶς μεταφέρουμε τὴν ἀγωνία καὶ τὸνπροβληματισμὸ μας.

Εἰσαγωγικῶς καὶ διευκρινιστικῶς σᾶς ἀναφέρουμε ὅτι: Χάριτι Θεοῦ καὶ παρὰ τὶς ἀδυναμίες καὶ ἀτέλειές μας, ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἐνεπιστεύθη τὴν διαποίμανση τῶν λογικῶν προβάτων τοῦ Χριστοῦ καὶ μᾶς ἀνέθεσε τὴν εὐθύνη τῶν ψυχῶν τους πρᾶγμα τὸ ὁποῖο,δι᾿εὐχῶν τῶν ἁγίων Πατέρων καὶ τῶν δικῶν σας,προσπαθοῦμε νὰ πραγματοποιήσουμε. Στὸν δύσκολο, κατ᾿ἄνθρωπο, αὐτὸν δρόμο ὁδοδεῖκτες, ἐμπνευστὲς καὶ βοηθοὺς ἔχουμε τοὺς Ἁγίους Πατέρες παλαιότερους καὶ νεώτερους. Ἡ βιωτὴ τους, τὰ λόγιατους, τὸ παράδειγμά τους, εἶναι οἱ ὑποθῆκες, οἱ παρακαταθῆκες, ποὺ προσπαθοῦμε νὰ ἀκολουθοῦμε, ὅπως καὶ κάθε συνειδητὸς ὀρθόδοξος χριστιανός.
Τὰ τελευταῖα χρόνια παρατηροῦμε ὅτι, ἡ καθαρὴ Ὀρθόδοξη διδασκαλία καὶ ζωὴ δέχεται μεγάλη πίεση ἐκκοσμικεύσεως καὶ νοθεύσεως ἀπὸ τὸν σύγχρονο τρόπο ζωῆς,ποὺ ὅλους μᾶς ἐπηρεάζει. Αὐτὸ τὸ πνεῦμα δυστυχῶς,ἔχει σιγὰ-σιγὰ εἰσέλθει καὶ στὸν ἐκκλησιαστικὸ χῶρο καὶ ἡ προσπάθεια,ποὺ κάποτε ξεκίνησε γιὰ προσέγγιση μὲ τὶς αἰρετικὲς ἀποκλίσεις τοῦ Χριστιανισμοῦ, μὲ τὴν μορφὴ διαλόγων καὶ συνεργασιῶν σὲ κοινωνικὰθέματα, ὥστε νὰ ἐπιστρέψουν οἱ ἐπιθυμοῦντες στὴν Μία καὶ Μόνη Ἁγία, Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία, παρεξέκλινε καὶ ἀντὶ νὰ προβληματίσει τοὺς ἐναἱρέσει εὐρισκομένους συνανθρώπους μας, σταδιακὰ ἄμβλυνε τὸ Ὀρθόδοξο αἴσθημα τοῦ λαοῦμας.
Δὲν μποροῦμε νὰ ἀναφερθοῦμε διεξοδικῶς στὰ θέματα αὐτά, τὰ ὁποῖα σίγουρα καὶ σεῖς τὰ γνωρίζετε καὶ καλύτερα ἀπὸ μᾶς καὶ παρακαλοῦμε τὰ ὅσα σᾶς καταθέτουμε νὰ μὴν ἐκληφθοῦν ὡς προσπάθεια διδασκαλίας πρὸς ἐσᾶς, ἤδιαθέσεως καταθέσεως γνώσεων. Εἶναι ὅμως ἀπαραίτητα, γιὰ νὰ γίνει κατανοητὸ καὶ νὰ μὴν παρεξηγηθεῖ τὸ διάβημά μας.
Ἐπειδὴ οἱ διάφοροι διάλογοι διεξήγοντο ἀπὸ λαϊκοὺς ἤ κληρικοὺς ἐκπροσώπους τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καὶ πολλάκις ἐσυνοδεύοντο καὶ ἀπὸ συμπροσευχὲς καὶ ἄλλες ἐκδηλώσεις ἀπαγορευμένες ἀπὸτοὺς ἱεροὺς κανόνες, τὰ δὲ πορίσματα τῶν διαφόρων ἐπιτροπῶν ἐνίοτε ἦσαν ἀντίθετα πρὸς τὰ δόγματα καὶ τὶς παραδόσεις τῆς Ἐκκλησίας μας, προκαλοῦσαν μεγάλη στεναχώρια καὶ ἀγωνία στὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας μας. Μεγάλες φυσιογνωμίες ἀναντιρρήτου κύρους καὶ σύγχρονοι Ἅγιοι (Ἅγιος Παΐσιος, Ἅγιος Ἰουστῖνος, Ἅγιος Πορφύριος καὶ ἄλλοι πολλοί) μὲ τὰ γραφόμενα καὶ τὶς συμβουλὲς τους στηλίτευαν, συμβούλευαν καὶ κρατοῦσαν σὲ ἐγρήγορση ἀλλὰ καὶ σὲ προσευχὴ τὸν λαὸ τοῦ Θεοῦ, ἐν ἀναμονῇ ἀποφάσεως τῆς Ἐκκλησίας καὶ ἀξιολογήσεως τῶν μέχρι τώρα γεγονότων.
Γνωρίζοντας ἤδη τὴν προϊστορία τῆς συγκλίσεως Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας μας, τὸν κανονισμὸ λειτουργίας της καὶ τὰ προσυνοδικά κείμενα, εἴχαμε μεγάλη ἀγωνία γιὰ τὴν ἔκβασή της καὶ προσευχόμεθα ἀδιαλείπτως ὁ Θεὸς νὰ φωτίσει τοὺς συνερχομένους ἀρχιερεῖς, ὥστε νὰ ληφθοῦν ἀποφάσεις Ὀρθόδοξες, ἐπόμενες τῶν διδαχῶν τῶν Ἀγίων Πατέρων.
Ὅμως δυστυχῶς, μετὰ ἀπὸ προσεκτικὴ μελέτητῶν πεπραγμένων καὶ ἀποφασισθέντων τῆς ἐπονομαζόμενης «Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας»ποὺ ἔλαβε χώρα στὸ Κολυμπάρι ἀπὸ 19-23 Ἰουνίου 2016 καὶ ἀντιπαραβάλλοντας τὶς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου αὐτῆς μὲ τὴν ὅλη Ὀρθόδοξη Παρακαταθήκη, διαπιστώσαμε ὅτι οἱ ἀποφάσεις αὐτὲς εἶναι ξένες καὶ ἀντίθετες μὲ τὰ παραδεδομένα τῶν Ἅγίων Πατέρων καὶ τῶν Ἁγίων Τοπικῶν καὶ Οἰκουμενικῶν Συνόδων.
Ἄντίστοιχες διαπιστώσεις, ὅπως θὰ γνωρίζετε, ἔχουν γίνει καὶ ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἐκκλησίας (Ἐπισκόπους, Ἡγουμένους μονῶν, ἱερεῖς, μοναχούς κλπ) καὶ ἀπὸ ἐγκρίτους θεολόγους.
Δύο μελέτες ἐξ αὐτῶν ποὺ ἀποδεικνύουν τοῦ λόγου τὸ ἀληθὲς εἶναι τοῦ κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, καθηγητοῦ ἐκκλησιαστικοῦ κανονικοῦ δικαίου, θεολόγου καὶ δικηγόρου παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, καθὼς καὶ τοῦ κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη, καθηγητοῦ Θεολογίας Α.Π.Θ.
Σεβασμιώτατοι, ὡς πνευματικοὶ πατέρες καὶ ὑπεύθυνοι τῶν ψυχῶνποὺ μᾶς ἐμπιστεύτηκε ὁ Κύριος, δὲν μποροῦμε νὰ λέμε καὶ νὰ πράττουμε ἐνάντια στὴν συνείδησήμας. Πιστεύουμε ὅτι καὶ ἐσεῖς θὰ συμφωνεῖτε μὲ αὐτό. Προσπαθοῦμε, ἄν καὶ ἀνάξιοι, ὅπως προαναφέραμε, νὰ προτρέψουμε τὸν ἄνθρωπο νὰ ἀρνηθεῖ  τὸν κόσμο (τὸ κοσμικὸ πνεῦμα, τὴν ἐκκοσμίκευση)  καὶ νὰ ἀκολουθήσει τὸ στενὸ δρόμο τῆς Ὀρθοδόξου ἀσκήσεως ποὺ ὁδηγεῖ στὴν κάθαρση, τὸν φωτισμὸ καὶ τὴν θέωση, ὅπως διδάσκουν οἱ  Ἅγιοι Πατέρες μας. Ἐδῶ βλέπουμε ὅτι ὁ δρόμος αὐτὸς συγχέεται- συγκρίνεται- μπερδεύεται μὲ τὸν ἄκοπο «χριστιανισμό» τῶν Προτεσταντῶν καὶ τῶν Παπικῶν. Ἄν αὐτὰ ποὺ αὐτοὶ προτείνουν καὶ πράττουν ὡς «χριστιανικὰ» εἶναι ἀποδεκτὰ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία μας, τὶ θὰ ποῦμε στοὺς ἀνθρώπους μας; Ἄν καὶ αὐτὰ ὁδηγοῦν στὴν σωτηρία, πῶς θὰ ποῦμε στὸν νέο ἄνθρωπο νὰ ἀκολουθήσει τὸν δρόμο τῆς ἀσκήσεως, τῆς νηστείας, τῆς ἐγκράτειας, τῆς νήψεως ὅταν ἐκεῖ, κάθε παρέκκλιση θεωρεῖται δικαίωμα, κάθε ἀνωμαλία εὐλογεῖται, κάθε προφανὴς παράβαση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ θεωρεῖται φιλανθρωπία καὶ ἀνθρωπισμός; Ἐπειδὴ  ἀσφαλῶς τὰ γνωρίζετε, δὲν χρειάζεται νὰ ἀπαριθμήσουμε τὰ ὅσα ἀντιεκκλησιαστικὰ καὶ ἀντίχριστα ἔχουν ἐμφιλοχωρήσει στὶς αἱρετικὲς παρεκκλίσεις τοῦ Δυτικοῦ κόσμου.
Καθημερινὰ ἑορτάζουμε μάρτυρες, ὁμολογητὲς καὶ ἁγίους ποὺ άγωνίστηκαν ἐναντίον αἱρετικῶν, βασανίστηκαν καὶ θανατώθηκαν ἀπὸ αἱρετικούς, τοὺς ὁποίους τὰ κείμενα τῆς Συνόδου καὶ ἡ γενικώτερη στάσις προκρίτων ἐκκλησιαστικῶν ἀνδρῶν «ἀμνηστεύουν» καὶ θεωροῦν «ἐκκλησίες», μετὰ τῶν ὁποίων ἐπιδιώκεται ἔνωσις ἄνευ ξεκαθαρίσματος τῶν δογματικῶν διαφορῶν. Τὶ θὰ ποῦμε στοὺς ἀνθρώπους ποὺ ρωτοῦν ποιὸ εἶναι τὸ σωστό, ἤ διαμαρτύρονται βλέποντας ὅτι δὲν ἀκολουθεῖται ἡ ὁδὸς τῶν Ἅγίων Πατέρων;
Ἐμεῖς ἔχουμε ἐπιλέξει, ὡς ὑπόλογοι ἀπέναντι τοῦ Θεοῦ καὶ τῶν Ἁγίων Του, νὰ λέμε τὴν Ἀλήθεια. Νὰ λέμε αὐτὸ ποὺ πιστεύει ἡ Ἐκκλησία ἀνέκαθεν διὰ τῶν ἁγίων της καὶ ὄχι αὐτὸ ποὺ βλέπουμε νὰ άκολουθεῖται σήμερον, ἀπὸ μιὰ μερίδα της Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ κάποιων ἐκ τῶν ἀκαδημαϊκῶν θεολόγων.
Καὶ στὸ ἐρώτημα: «Ναί, ἐσεῖς μᾶς λέτε αὐτά, ἀλλὰ οἱ Ἐπίσκοποί μας ἄλλα λένε καὶ ἄλλα πράττουν. Τὶ γίνεται; Πῶς συμβιβάζονται ὅλα αὐτά;» βρισκόμαστε πρὸ μεγάλου διλήμματος.
Μέχρι τώρα λέγαμε ὅτι μπορεῖ νὰ βλέπουμε παρεκκλίσεις Ἀρχιερέων, συμπροσευχές, κείμενα ἀσύμβατα, ἤ καὶ ἀντίθετα μὲ τὴν ὀρθόδοξο πίστη, νέες θεολογικὲς ἀπόψεις ἀστήρικτες καὶ νεφελώδεις, ἀλλὰ ἄς κάνουμε ὑπομονὴ καὶ ἡ Ἐκκλησία ἐν Συνόδῳ θὰ λύσει τὰ προβλήματα καὶ ἄς μὴν βιαζόμαστε. Τώρα ποὺ ἡ «Σύνοδος» ἔγινε καὶ, ἀντὶ νὰ ἀσχοληθεῖ καὶ νὰ ἀντιμετωπίσει τὰ ὅσα ἐπισώρευσαν τὰ χρόνια ποὺ πέρασαν καὶ νὰ ἀναπαύσει τὰ κατασκανδαλισθέντα τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, τὰ νομιμοποιεῖ, τὶ μποροῦμε πλέον νὰ ποῦμε; Νὰ τὰ δικαιολογήσουμε, δὲν γίνεται. Προδίδουμε τὴν πίστη μας, τὴν μέχρι τώρα πορεία μας, τὴν ἐμπιστοσύνη τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῶν πιστῶν καὶ καταπατοῦμε τὴν συνείδησή μας. Νὰ σιωπήσουμε; Πῶς θὰ δικαιολογήσουμε τὴν σιωπὴ μας ἀπέναντι στὸν Θεὸκαὶστοὺς ἀνθρώπους; Θὰ μᾶς θεωρήσουν ἤ ὑποκριτὲς καὶ  διπρόσωπους, ἤ συμφεροντολόγους καὶ ὁπωσδήποτε ἀνάξιους νὰ μιλοῦμε γιὰ τὴν ἐλευθερία τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ, τὴν θυσία ὑπὲρ τῆς ἀληθείας καὶ τὴν ἀγάπη ποὺ ἔξω βάλλει τὸν φόβο.
Σεβασμιώτατοι, ἐδῶ θεωροῦμε ἀναγκαία καὶ τὴν δικὴ σας ξεκάθαρη θέση. Τὸ καλύτερο θὰ ἦταν ἡ Ἐκκλησία ὁλόκληρη, κλῆρος καὶ λαός, νὰ συζητήσει ἐν ἐλευθερίᾳ καὶ ἀγάπη καὶ νὰ ἀκουστοῦν ὅλες οἱ φωνές, ὄχι φωνὲς στρατευμένων σὲ κάποια ἄποψη, ἤ μισθωτῶν, ἤ ἐπιδιωκόντων ἴδιον ὄφελος, ὅπως ἔγινε μέχρι τώρα στὶς περισσότερες περιπτώσεις. Βρεῖτε ἐσεῖς τὸν τρόπο. Μόνο ποὺ χρειάζεται γρήγορη ἀντιμετώπιση.
Μέχρι τότε, ἡ Ἱεραρχία μας μπορεῖ καὶ πρέπει νὰ πάρει θέση ἔναντι τῆς Συνόδου καί τῶν κειμένων της καὶ νὰ ἐπιδιώξει νὰ δεχτεῖ καὶ τὴν κριτικὴ τοῦ πιστοῦ λαοῦ ἐπὶ τῶν θέσεων της, ὅπως ἄλλωστε γινόταν ἀνέκαθεν στὴν Ἐκκλησιαστικὴ Ἰστορία.
Ἡ μέχρι τώρα στάση τῆςἸεραρχίας μας, ἄλλοτε διὰ τῶν ἐπισήμων δηλώσεων, ἄλλοτε διὰ τῆς σιωπῆς της, ὁπωσδήποτε δηλώνει θετικὴ ἀποδοχὴ τῶν ἀποφασισθέντων. Ἡ δική μας θέσις ποιὰ εἶναι στὴν περίπτωση αὐτή; Βρισκόμαστε σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν Ἱεραρχία μας, ὑπερασπιζόμενοι τὴν Ὀρθόδοξη πίστη μας.
Τὶ πρακτικὴ ἔκφραση θὰ πρέπει νὰ λάβει αὐτὴ ἡ κατάσταση, γιὰ νὰ εἴμαστε συνεπεῖς μὲ τὴν συνείδησή μας; Οἱ Πατέρες σὲ τέτοιες περιπτώσεις, διαμαρτυρόμενοι γιὰ τὶς παρεκλίσεις τῶν Ἱεραρχῶν, εἰς ἔνδειξη διαμαρτυρίας σταματοῦσαν τὴν μνημόνευσή τους, μέχρι νὰ ἐκλείψουν οἱ λόγοι ποὺ προκαλοῦσαν τὸ πρόβλημα. Οὔτε εὐχάριστο εἶναι, ἀλλ᾿ ἀντιθέτως ὀδυνηρὸ καὶ ἴσως καὶ μαρτυρικό. Γιὰ μᾶς ὅμως δὲν ὑπάρχει ἄλλος δρόμος.
Σᾶς ἱκετεύουμε λοιπὸν νὰ σκεφτεῖτε ὅλα αὐτά. Ἐμεῖς παιδιὰ σας εἴμαστε, μέσω ὑμῶνἐλάβομεν τὴν Ἱερωσύνη. Σὲ ἐσᾶς προσβλέπουμε. Δὲν μποροῦμε ὅμως νὰ λησμονήσουμε ὅτι ὑπηρετοῦμε τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Ἐκκλησία του καὶ ὄχι ἀνθρώπινες ἐπιλογές ποὺ μεταβάλλονται, ἀναλόγως τῶν περιστάσεων.
Ἐμᾶς, τοὺς ὑπογράφοντες ἱερεῖς καὶ ἐσεῖς μᾶς γνωρίζετε καὶ μεταξύ μας ἀδελφικῶς γνωριζόμαστε καὶ ἀνέκαθεν συμφωνούσαμε στὰ τῆς πίστεως καὶ ἔτσι ἀποφασίσαμε νὰ ἀπευθυνθοῦμεἕνας ἕκαστος ἄλλα καὶ ἀπὸ κοινοῦ πρὸς τὸν οἰκεῖο ἐπίσκοπο καὶ δι᾿ αὐτοῦ πρὸς τὴν Σύνοδό μας, λέγοντας καὶ ζητώντας τὰ ἴδια .
Κατόπιν τούτων καὶ ἐπειδὴ ὡς ἱερεῖς ἐπιθυμοῦμε νὰ τηρήσουμε ἀπαρέγκλιτον τὴν πίστη τῶν Πατέρων, ὅπως βιώθηκε καὶ ὅπως διδάχθηκε ἀπὸ αὐτούς, εὑρισκόμεθα ὑπόλογοι ἐνώπιον τῆς συνειδήσεώς μας, νὰ ἀποδεχθοῦμε τὶς ἀποφάσεις αὐτές.
Ἐλπίζουμε ὅτι καὶ ἐσεῖς, ὡς Ὀρθόδοξοι  Ἀρχιερεῖς, θὰ ἔχετε προβληματιστεῖ γιὰ ὅλα αὐτὰ καὶ σᾶς παρακαλοῦμε νὰ μελετήσετε καὶ νὰ ἀπορρίψετε τὶς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου αὐτῆς.
Μιὰ τέτοια στάσησας θὰ χαροποιήσει τοὺς Ὀρθοδόξους καὶ θὰ προστατέψειτὸ ποίμνιο ἀπὸ τοὺς ὑπερασπιστὲς τῶν ποικίλων αἱρέσεων καὶ τοῦ ἐπάρατου Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ ὁμογενοποιεῖ τὶς κακοδοξίες μὲ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ δημιουργεῖ μεταλλαγμένη θεολογία καὶ παράδοση.
Μιὰ τέτοια στάση θὰ μᾶς ἀναπαύσει καὶ θὰ μᾶς δώσει θάρρος νὰ συνεχίσουμε τὴν διακονία μας πρὸς τὸν λαό τοῦ Θεοῦ, μὲ ἥσυχη τὴν συνείδησή μας ὅτι ἐπιτελοῦμε τὸ χρέος μας, τηρώντας ἀνόθευτα ὅσα παραλάβαμε ἀπὸ τοὺς ἁγίους Πατέρες.
Σὲ ἀντίθετη περίπτωση, ἄν δηλαδὴ προτιμηθεῖ ἡ συμπόρευσή σας μὲ τὴν Οἰκουμενιστικὴλεγεῶνα καὶ ἡ νόθευσις τῆς πίστεως μὲ τὰ αἱρετικὰ μορφώματα ἀνατολῆς καὶ δύσεως, ἐπειδὴ εἴτε ἡ σιωπή, εἴτε ἡ ἀδιαφορία δὲν μᾶς ἀπαλλάσσει ἀπὸ τὴν εὐθύνη μας ἔναντι τῆς πίστεώς μας,ἀλλὰ μᾶςκαθιστᾶ συνεργοὺς στὴν καθιέρωση καὶ ἐξάπλωση τῆς κακοδοξίας, μὲ πόνο ψυχῆς ἀναγκαζόμαστε νὰ σᾶς δηλώσουμε ὅτι δὲν θὰ σᾶς ἀκολουθήσουμε, ἀλλὰ θὰ ἀκολουθήσουμε τὴν διαχρονικὴ Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, ποὺ ἐκφράζεται μὲ τὴν ἀπάντηση τῶν Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν τῆς Ἀνατολῆς πρὸς τὸν Πάπα Πῖον τὸν Θ΄ τὸ 1848: «Παρ' ἡμῖν οὔτε Πατριάρχαι, οὔτε Σύνοδοι ἠδυνήθησαν ποτὲ εἰσαγαγεῖν νέα, διότι ὑπερασπιστὴς τῆς Θρησκείας ἐστὶ αὐτὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι αὐτὸς ὁ λαός, ὅστις ἐθέλει τὸ θρήσκευμα αὐτοῦ αἰωνίως ἀμετάβλητον καὶ ὁμοειδὲς τῶν Πατέρων αὐτοῦ».
Διατελοῦμεν μετὰ τιμῆς, σεβασμοῦ καί ἀγάπης

  Πρωτοπρεσβύτερος Γαβριήλ Μαζανάκης
  Πρεσβύτερος Σπυρίδων Δαμανάκης
  Πρεσβύτερος Παῦλος Μαζανάκης

ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΨΕΥΔΟ - ΑΝΤΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ  ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΚΑ ΜΟΙΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΟΝΗΡΑ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ??????? ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΙΚΤΟ ΤΕΛΟΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την μεγαλύτερη ζημιά στην Εκκλησία την κάνουν γέροντες και πνευματικοί που κοιμίζουν τα πνευματικοπαίδια τους και τους έχουν κάνει πνευματικά φυτά, με τα παραπλανητικά συνθήματα τύπου ''άχρι καιρού'', είναι οι σύγχρονοι ''ορώντες'' οπαδοί της ''δυνητικής'' πλάνης των ''νέων ζωναράδων'' που με τα βιβλία τους δηλητηρίασαν ψυχές Ορθόδοξων ως δήθεν ''διακριτικοί'' και άνθρωποι της ''μέσης'' οδού. Ενώ οι ίδιοι ανήκαν στο ένα άκρο της αιρέσεως και του σχίσματος του οικουμενισμού μιλούσαν στην θεωρία
για τα δυο άκρα της Εκκλησίας. Δεν βλέπανε τα δυο δοκάρια στα μάτια τους αλλά ήταν πιο εύκολο να βλέπουν το δοκάρι της παρασυναγωγής απέναντι τους. Αντιστρόφως και οι οπαδοί των σχισμάτων των διαιρέσεων, των παρατάξεων των διαφόρων συνόδων της παρασυναγωγής δεν βλέπανε το δικό τους δοκάρι αλλά παρατηρούσαν τα δοκάρια των απέναντι, του σχίσματος και της αιρέσεως του οικουμενισμού. Οι μόνοι που μπορούν να μιλάνε και να δίνουν συμβουλές για αποφυγή των δύο άκρων είναι αυτοί που ανήκουν στη μεσαία βασιλική οδό του Θεού, ανάμεσα από τα δύο άκρα της Εκκλησίας. Τα άκρα είναι του διαβόλου. Στη βασιλική οδό του Θεού βρίσκεται η Εκκλησία των Αγίων και των θεοφόρων Πατέρων, και των σύγχρονων Ομολογητών της Ορθοδόξου Πίστεως είναι αυτοί που επικυρώνουν ή ακυρώνουν και αποφάσεις Τοπικών και Οικουμενικών Συνόδων αφού ανήκουν στο Ακαινοτόμητο Πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, επειδή κάνουν πράξη τους Ιερούς Κανόνες του Πανάγιου Πνεύματος σε καιρό αιρέσεως, σχίσματος, και παρασυναγωγής.

Τι λόγο θα δώσουν στον Χριστό οι σημερινοί γεροντάδες πνευματικοί πατέρες εκατομμυρίων Χριστιανών Ορθοδόξων; Παραμυθιάζουν τα πνευματικοπαίδια τους και δεν μιλάνε καθόλου για....
την μεγαλύτερη κακοδοξία όλων των εποχών στην Εκκλησία, τον σατανικό οικουμενισμό. Τους έχουν υπνωτίσει και τους προσφέρουν πνευματικό θάνατο δωρεάν. Οι σημερινοί επίσκοποι της Εκκλησίας, αγιορείτες ηγούμενοι, μεγαλογεροντάδες, λόγιοι πανεπιστημίων, καθηγητές και πνευματικοί πατέρες κάνουν μεγάλο έργο διαβόλου. Εκτός ότι οι ίδιοι δεν ομολογούν και είναι οι μεγαλύτεροι προδότες της Εκκλησίας, δημιουργούν τους αυριανούς γενίτσαρους της ορθοδοξίας. Εκπαιδεύουν με δαιμονική λογική τα πνευματικοπαίδια τους για να πολεμάνε τους σύγχρονους ομολογητές που αγωνίζονται στην πράξη με φιλότιμο για την αλήθεια του Χριστού.Γι' αυτούς είπε ο Κύριος μας ούτε εσείς μπαίνετε στην Βασιλεία των ουρανών, ούτε τους άλλους αφήνετε να μπουν. Στην θεωρία μιλάνε για Ορθοδοξία και για Πατέρες, ενώ στην πράξη είναι κοινωνοί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο κακοδόξων πλανεμένων και αντιχρίστων των μασονικών σατανικών στοών και ιδρυμάτων. Γελάει ο σατανάς με τους Χριστιανούς που λένε ότι πιστεύουν στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζουν μνημονεύουν και είναι ενωμένοι έχοντας εκκλησιαστική κοινωνία με όλα τα διαβολομάγαζα του <<παγκόσμιου συμβουλίου των εκκλησιών>>. Είναι αυτοί Ορθόδοξοι ή οικουμενιστές; ποιον κοροϊδεύουν, τον Θεό τον ευατό τους ή τον κόσμο; Μακάρι να ελευθερωθούν από τον εωσφόρο και να κάνουν χρήση των Ιερών κανόνων αντιγράφοντας τους Πατέρες της Εκκλησίας

Ολοι ξερουνε την αληθεια αλλα ειναι βολεμενοι γιαυτο δεν ομολογουν Ορθοδοξια ειναι συμφεροντολογοι,ξερουν οτι αμα πουν την αληθεια θα διωχθουν και δεν το αντεχουν γιαυτο συμβιβαζονται με την μασονια και τον διαβολο.Δεν τους ενδιαφερει τι λεει Ο Χριστος και οι Αγιοι κοροιδευουν τον Θεο, τους πιστους και τον εαυτο τους.Ολοι γνωριζουν τις τρεις πλανες των κακοδοξων στην Ορθοδοξη Εκκλησια.Απο την μια πλευρα οι επισκοποι του νεου ημερολογιου ειναι σε εντεταλμενη υπηρεσια. Εχουν εντολες απο την παγκοσμια ιεραρχια του διαβολου μεσω των στοων της μασονιας να καταστρεψουν την Εκκλησια του Χριστου. Η ερωτηση ειναι:γιατι αφου προσκυνουν τον σατανα δεν φευγουν μεσα απο την Ορθοδοξη Εκκλησια και να πανε μαζι του στα δικα του μπουντρουμια και να μας αφησουνε ησυχους? Το θεμα ειναι αλλο, αυτοι επιδιωκουν να βρισκονται μεσα στην Εκκλησια για να μεταφερουν τον μολυσμο και την βρωμα στο Σωμα της απο τα σατανικα μαγαζια του (π.σ.ε.).Εκτος απο την αγαπη τους για τον εωσφορο επιδιωκουν να καταστρεψουν την Μια αληθινη Εκκλησια του Υπερ-Παν-Αγιου Τριαδικου Θεου που και "πυλαι αδου ου κατισχυσουσιν αυτης".Αυτοι θα καταστραφουν και η Ορθοδοξη Εκκλησια οχι μονο δεν θα πειραχτει αλλα και θα δοξασθει.Ειναι εργολαβοι των δαιμονων αυτοι οι επισκοποι και οι ιερεις, γιατι αλλοι μολυνουν τους πιστους απο την κοινωνια της υπερ-παν-αιρεσεως και του νεο-ημερολογιτικου σχισματος του σατανικου οικουμενισμου και αλλοι επισκοποι και κληρικοι κρατανε το πληρωμα της Εκκλησιας αιχμαλωτισμενο και δεμενο στα δυχτια της κολασεως με το καλυμα και την μασκα της ομολογιας πιστεως.Δηλ. η δουλεια τους ειναι να ανακατευουν τον Χριστο με τον διαβολο την αληθεια με το ψεμα και το φως με το σκοταδι μεσω της αιρεσεως του (π.σ.ε.).  Εκκλησιαστικη κοινωνια αναμεσα στους Ορθοδοξους του Χριστου και στους αιρετικους του διαβολου.Αλλη δουλεια που κανουν ειναι να σχιζουν συνεχως το Σωμα της Μιας Αληθινης Εκκλησιας του Χριστου. Καταστρεφουν συνεχως την ενοτητητα της πιστεως και την κοινωνια του Αγιου Πνευματος μεσω του ημερολογιακου σχισματος του (π.σ.ε.).Αλλοι μολυνουν αλλοι σχιζουν και αλλοι κρατανε τους πιστους μη τυχον αντιδρασουν και χαλασει η σουπα του σατανα. Απο την αλλη πλευρα δουλευουν οι εργολαβοι επισκοποι της μασονιας με διαφορετικο τροπο. Δηλ.Εφυγαν και παρατησαν την Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια με τους αιρετικους και σχισματικους επισκοπους χωρις να τους πειραξουν,ελευθερους,ανενωχλητους ,διευκολυνωντας ετσι το καταστροφικο τους εργο.Το σατανικο κολπο ηταν να δημιουργησουνε μια απεραντι παρασυναγωγη με χειροτωνιες πολλων επισκοπων με κατασκευη διαφορων μητροπολεων και δημιουργεια πολλων διαφορετικων,ξεχωριστων και παραλληλων συνοδων ιεραρχιων και επισκοπικων παραταξεων με την καλπικη ταμπελα των (Γ.Ο.Χ.) για να τραβηξουν κοντα τους θυματα και πελατες στεναχωρημενους και πικραμενους απο το απεναντι στρατοπεδο των οικουμενιστων.Οχι μονο δεν εδωσαν τοσα χρονια λυση οι παραταξιακοι στην Εκκλησια αλλα προσθεσαν προβληματα με την απεραντι παρασυναγωγη τους. Ολος ο κοσμος γνωριζει απο τους Ιερους Κανονες και τους Πατερες της Εκκλησιας οτι μονο το πληρωμα των αποτειχισμενων απο την κοινωνια της αιρεσεως και του σχισματος των οικουμενιστων εχει το υποχρεωτικο δικαιωμα να προκαλεσει να συγκαλεσει και να συγκροτησει Αγια και οχι ληστρικη Πανορθοδοξη Συνοδο για να εξετασει να κρινει και να δικασει τους αμετανοητους υποδικους καινοτομους ετσι ωστε να ξανα επιστρεψει η κανονικη ταξη μεσα στην Μια Ορθοδοξη Εκκλησια. Οι εργολαβοι επισκοποι της παρασυναγωγης των λεγομενων (Γ.Ο.Χ.) της μασονιας οχι μονο δεν θελουν να καθαρισει η Μια Εκκλησια του Χριστου απο την αιρεση και το σχισμα των οικουμενιστων γιαυτο αλλωστε δεν βρισκονται αποτειχισμενοι μεσα στο Σωμα της για να συγκροτησουν συνοδο Αγια για να λυσει τα προβληματα, αλλα συνειδητα αγωνιζονται υπερ της δημιουργειας συνοδων και παραταξεων με σκοπο την καταστροφη της Μιας Εκκλησιας μεσω της παρασυναγωγης τους. Αυτη ειναι η κατασταση σημερα στην Εκκλησια. Η μονη σιγουρη λυση του Υπερ-Παν-Αγιου Τριαδικου Θεου μας ειναι μονο το Ορθοδοξο Πληρωμα των Αποτειχισμενων απο την κοινωνια των τριων σατανικων πλανων των υποδικων καινοτομων των δυο ακρων με σκοπο την συγκροτηση Συνοδου για την επιστροφη της κανονικης ταξης εντος της Μιας Ορθοδοξου Εκκλησιας.