30 Ιουλίου 2017

ΕΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙ ΣΥΝΕΛΘΟΝΤΩΝ. ΤΗ ΙΖ' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ

Απολυτικιον. Αναστασιμον.

Κατελυσας τω Σταυρω σου τον θανατον, ηνεωξας τω ληστη τον Παραδεισον, των Μυροφορων τον θρηνον μετεβαλες, και τοις σοις Αποστολοις κηρυττειν επεταξας, οτι ανεστης Χριστε ο Θεος, παρεχων τω κοσμω το μεγα ελεος.

Απολυτικιον. Των Πατερων.
Δοξα... Ηχος πλ. δ'

Υπερδεδοξασμενος ει, Χριστε ο Θεος ημων, ο φωστηρας επι γης, τους Πατερας ημων θεμελιωσας, και δι' αυτων, προς την αληθινην πιστην, παντας ημας οδηγησας. Πολυευσπλαχνε δοξα σοι.

Κοντακιον. Ουκετι φλογινη ρομφαια...

Ουκετι το κρατος του θανατου, ισχυσει κατεχειν τους βροτους, Χριστος γαρ κατηλθε συντριβων, και λυων τας δυναμεις αυτου, δεσμειται ο Αδης, Προφηται συμφωνως αγαλονται. Επεστη, λεγοντες, Σωτηρ τοις εν πιστει, εξερχεσθε οι πιστοι εις την Αναστασιν.

Κοντακιον, Ηχος πλ. δ'. Αυτομελον

Των Αποστολων το κηρυγμα, και των Πατερων τα δογματα, τη Εκκλησια μιαν την πιστην εκρατυνεν, η και χιτωνα φορουσα της αληθειας, τον υφαντον εκ της ανω θεολογιας, ορθοτομει και δοξαζει, της ευσεβειας το μεγα Μυστηριον.

ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ :

Τη αυτη ημερα, μνημην επιτελουμεν των Αγιων εξακοσιων τριακοντα θεοφορων Πατερων της εν Χαλκηδονι Αγιας και Οικουμενικης Τεταρτης Συνοδου.

Πολου νοητου αστερες σελασφοροι, 
Ακτησιν υμων φωτισατε μοι 
φρενας.

Ταις αυτων αγιαις πρεσβειαις, Χριστε ο Θεος, ελεησον ημας. Αμην.


https://youtu.be/UvVktW4fYRY