31 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ : ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ  ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ  ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ??? ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΜΙΟ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΕΚΤΟΣ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΨΕΥΤΟ - ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΚΡΑ.

1) Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΝΩ ΠΛΑΓΙΩΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΕΝΩ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

2) Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ.

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

3) Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ  ΙΕΡΕΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ.

SOS ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ :

ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ : ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

ΖΗΤΑΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.

ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΩΣ ΑΣΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΟΦΟΙ.

"Μή δώτε τό άγιον τοίς κυσί ( 1. αιρετικοι και σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, 2. μονο σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, 3. παρασυναγωγοι παραταξιακοι Γ.Ο.Χ. ) μηδέ βάλητε τούς μαργαρίτας ύμών έμπροσθεν τών χοίρων,  ( 1. αιρετικοι και σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, 2. μονο σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, 3. παρασυναγωγοι παραταξιακοι Γ.Ο.Χ. )

μήποτε καταπατήσωσιν αύτούς έν τοίς ποσίν αύτών καί στραφέντες ρήξωσιν ύμάς."

Αγαπητοι οι ημερες ειναι πονηρες και ο διαβολος κοιταει να πλανησει ακομη και τους εκλεκτους.

Το 1935 και το 1970 πλανησε πολλους που ειχαν ζηλο για ομολογια αλλα δεν ειχαν την μαθηση για ακριβεια στα θεματα πιστεως.

Κανενας ανθρωπος απο τον πατριαρχη μεχρι τον τελευταιο πιστο στην Εκκλησια δεν μπορει να κανει οτι του καπνισει.

Η Εκκλησια εχει Θεικο νομο για την αντιμετωπιση διαφορων προβληματων οπως ειναι η αιρεση, το σχισμα και η παρασυναγωγη.

Ολοι οι Ορθοδοξοι ειναι υποχρεωμενοι να ψαχνουν και να εχουν γνωμη αρκει αυτα που λενε να εχουν κανονικη νομιμη και πατερικη κατοχυρωση.

Ολος ο κοσμος μιλαει σημερα για αποτειχιση.

Πολυ καλη, αναγκαια και υποχρεωτικη η αποτειχιση για να παραμεινουμε Ορθοδοξοι μακρια απο τους κακοδοξους και τους πλανεμενους.

Ολες οι φωνες ομως που ακουγονται για αποτειχιση ειναι ομως κανονικες και νομιμες???????????

Εδω ειναι ολη η ουσια της υποθεσεως.!!!!!!!!!!!!

Για να εχει η αποτειχιση Αγιο - Πνευματικα αποτελεσματα συμφωνα με την ακριβεια των Ιερων Συνοδων των Θεοφορων Πατερων της Εκκλησιας πρεπει εμεις ολοι να κανουμε προσεκτικη αντιγραφη στην πρακτικη της αποτειχισεως των Αγιων Πατερων απο την κοινωνια των αιρετικων.

Η αποτειχιση εχει εναν και μοναδικο στοχο μεσα στην Εκκλησια : εαν δεν μετανοησουν και δεν επιστρεψουν στην Ορθοδοξη αληθεια ολοι οι διεστραμενοι, οι βλασφημοι και οι πλανεμενοι τοτε τους κοβουμε, τους χωριζουμε και τους θετουμε εκτος Εκκλησιας.

Μερικοι προβαλουν σημερα το θεμα της οικονομιας για τα θεματα πιστεως.

Γινεται οικονομια στα θεματα πιστεως χωρις να χαλασουμε την κανονικη και νομιμη γραμμη της Αποτειχισεως ?????????

Οταν κανει καποιος οικονομια σε εναν αδυνατο στην πιστη πρεπει πρωτα να του εξηγησει ποια ειναι η ακριβεια της πιστεως.

Πρεπει να του πει οτι ειναι αρρωστος και οτι ο στοχος ειναι η γρηγορη επιστροφη στην ακριβεια της πιστεως.

Εαν δεν ξερει την ακριβεια της πιστεως  πως θα χειριστει την οικονομια της. ??????

Η οικονομια γινεται για καποιο συγκεκριμενο χρονο ωστε  να επιστρεψει καποιος στην ακριβεια.

Η οικονομια γινεται με διακριση ετσι ωστε να μην καταστραφει η ακριβεια της πιστεως και γινει η οικονομια παρανομια.

Σημερα πολλοι βαπτιζουν τις πλανες τους οικονομια.

Δειτε μερικες πλανεμενες οικονομιες :

Πολλοι θελουν να κοψουν το μνημοσυνο των οικουμενιστων επισκοπων αλλα να μνημονευουν ορθοδοξους  επισκοπους που εκεινοι ομως με την σειρα τους μνημονευουν τους οικουμενιστες επισκοπους.

Εδω εχουμε πλανεμενη αποτειχιση διοτι ολοι οι Ιεροι Κανονες και οι Αγιοι Πατερες μιλανε για αποτειχιση απο την ΚΟΙΝΩΝΙΑ των αιρετικων και σχισματικων νεο - ημερολογιτων οικουμενιστων επισκοπων.

Αναμεικτη η αληθεια με το ψεμα, το φως με το σκοταδι, ο Χριστος με τον διαβολο και η Ορθοδοξια με την κακοδοξια.

Αυτοι θελουν στη θεωρια ομως αμεσα να λεγονται "ορθοδοξοι" και εμμεσα να ειναι στην πραξη αιρετικοι και σχισματικοι οικουμενιστες.

Αλλη πλανεμενη και παρδαλη αποτειχιση ειναι αυτη που εκοψε την οικουμενιστικη αιρεση αλλα συνεχιζει το οικουμενιστικο νεο - ημερολογιτικο σχισμα.

Αυτοι θελουν να εχουν παρδαλο οικουμενιστικο διπορτο μικτης νεο - παλαιο - ημερολογιτικης ρωσικης σαλατας.

Πλανεμενη αποτειχιση ειναι και ολων αυτων που  λενε : οτι ειναι αποτειχισμενοι απο την κοινωνια της αιρεσεως  και του  νεο - ημερολογιτικου σχισματος  των οικουμενιστων επισκοπων,  και χωρις να εχει γινει ποτε μεχρι σημερα στην Ελλαδα Τοπικη και γενικα Οικουμενικη Αγια Ορθοδοξη Συνοδος ενω δεν εχει συγκροτηθει ακομη μια  ηγεσια αποτειχισμενων Ορθοδοξων Επισκοπων για να καταδικασει τους οικουμενιστες επισκοπους και στην θεση των οικουμενιστων να βαλει αλλους καινουργιους Ορθοδοξους επισκοπους ωστε να ξανα επιστρεψει η κανονικη ταξη μεσα στην Εκκλησια, αυτοι ολοι πηγανε αντικανονικα και παρανομα και χειρωτονησανε πολλους επισκοπους, φτιαξανε ιεραρχιες μητροπολιτων και αρχιεπισκοπων και κατασκευασανε παραλληλες συνοδους  χωρις να εχουνε συνοδικα δικαιωματα και οργανωσαν καινουργιες διαφορετικες και ξεχωριστες εκκλησιες και ετσι αλλαξαν το μνημοσυνο των οικουμενιστων επισκοπων με το να μνημονευουν διαφορους παραταξιακους επισκοπους μιας ατελειωτης παρασυναγωης και αλλοι πολλοι απο αυτους γεννηθηκαν μεσα στην παρασυναγωγη αυτη.

Αγαπητοι ζητατε ταυτοτητα πιστεως απο ολους αυτους που μιλανε για αποτειχιση για να καταλαβετε ποιοι ειναι βαλτοι και ποιοι ειναι πλανεμενοι.

Καθιστε και διαβαστε τους Ιερους Κανονες και τους Αγιους Πατερες πως απο την Αποτειχιση εφταναν στην Συνοδικη καταδικη των αιρετικων.

Αντιγραψτε με ακριβεια τους Αγιους Αποτειχισμενους Πατερες και την πραξη των Ιερων Συνοδων.

Πρεπει να βρειτε κανονικους και νομιμους πνευματικους πατερες αποτειχισμενους  Ορθοδοξους οδηγους και να τους ακολουθησετε, αλλα πρεπει με πολυ προσευχη, νηστεια, μετανοια, ταπεινωση, να ψαξετε και να τους κανετε τεστ δοκιμης Ορθοδοξιας αλλα πρωτα πρεπει να ερευνησετε εσεις τις Γραφες, το πηδαλιο, τους Πατερες.

Θελει πολυ  προσοχη και σε αυτους που θα θελησουν να κανουν οικονομιες στα πνευματικοπαιδια τους, να μην τους κοινωνησουν εαν δεν τους εξηγησουν οτι πρεπει σε συντομο χρονο να φτασουν στην ακριβεια της πιστεως, γιατι οι λαθως χειρισμοι απο τους αποτειχισμενους πνευματικους μπορει να τιναξουν ολο το ομολογιακο οικοδομημα στον αερα, να το ισοπεδωσουν και να το κανουν ενα καινοτομο πληρωμα  ιδιο οπως υπαρχει στα τρια ακρα της πλανης, της βλασφημιας και της διαστροφης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ :

1) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ.

2) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.

3) ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ Γ.Ο.Χ.

4) ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ  ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΑΧΡΙΚΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΖΩΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ.

5) ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΖΟΥΛΙΑ ΠΑΠΙΚΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ  ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ  ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.

6) ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ  ΟΤΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΧΕΙΡΩΤΟΝΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΤΘΑΙΙΚΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ.