14 Απριλίου 2020

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ ΤΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟΝ Το τροπαριον Ηχος πλ.δ' Ιδου ο Νυμφιος ερχεται εν τω μεσω της νυκτος, και μακαριος ο δουλος, ον ευρησει γρηγορουντα, αναξιος δε παλιν, ον ευρησει ραθυμουντα. Βλεπε ουν, ψυχη μου, μη τω υπνω κατενεχθης, ινα μη τω θανατω παραδοθης, και της βασιλειας εξω κλεισθης, αλλα ανανηψον κραζουσα, Αγιος, Αγιος, Αγιος ει ο Θεος, πρεσβειαις του Προδρομου ελεησον ημας. ( Εκ γ' )

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ 

ΤΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟΝ

Το τροπαριον Ηχος πλ.δ'
Ιδου ο Νυμφιος ερχεται εν τω μεσω της νυκτος, και μακαριος ο δουλος, ον ευρησει γρηγορουντα, αναξιος δε παλιν, ον ευρησει ραθυμουντα. Βλεπε ουν, ψυχη μου, μη τω υπνω κατενεχθης, ινα μη τω θανατω παραδοθης, και της βασιλειας εξω κλεισθης, αλλα ανανηψον κραζουσα, Αγιος, Αγιος, Αγιος ει ο Θεος, πρεσβειαις του Προδρομου  ελεησον ημας.
( Εκ γ' )
Κοντακιον Ηχος β'.
Την ωραν ψυχη, του τελους εννοησασα, και την εκκοπην, της συκης δειλιασασα, το δοθεν σοι ταλαντον, φιλοπονως εργασαι ταλαιπωρε, γρηγορουσα και κραζουσα, Μη μεινωμεν εξω του Νυμφωνος Χριστου.
Συναξαριον :
του Μηναιου ειτα το παρον.
Τη Αγια και Μεγαλη Τριτη της των δεκα Παρθενων παραβολης, της εκ του ιερου Ευαγγελιου, μνειαν ποιουμεθα.
Στιχ. Τριτη μεγιστη παρθενους δεκα φερει,
Νικην φερουσας αδεκαστου Δεσποτου.
Αλλ' ω Νυμφιε Χριστε, μετα των φρονιμων ημας συναριθμησον Παρθενων, και τη εκλεκτη σου συνταξον ποιμνη, και ελεησον ημας. Αμην.
Το εξαποστειλαριον. Αυτομελον. Ηχος γ'
Τον Νυμφωνα σου βλεπω, Σωτηρ μου, κεκοσμημενον, και ενδυμα ουκ εχω, ινα εισελθω εν αυτω, λαμπρυνον μου την στολην της ψυχης, Φωτοδοτα, και σωσον με.            ( Εκ γ' )

ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!!!!!!!!!!!!!! ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.!!!!!!!!!!!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.?????? ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ : ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ : ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ : ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ 14/9/1925 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΟΩΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!!!!!!!!!!!!!!

ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.!!!!!!!!!!!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.??????

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ :

ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ :

ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ :

ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ.


Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ 14/9/1925 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΟΩΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 


ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1924 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟ 1924 ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ 318 ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΘΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1935.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 1924.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 1924 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ1825  ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 1924  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1935.

ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.??????

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΑΝΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ.

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΧΟΝΤΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΣΤΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?????????????

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ?????????

ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ???????????

ΣΑΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ???????????

ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ??????

ΟΤΑΝ ΣΑΛΙΑΡΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ????????????

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΑΡΤΟ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ?????

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.??????

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ???????

ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΡΑΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.

Ἡ καθημερινή συμμετοχή τῶν πιστῶν στήν Θεία Εὐχαριστία (ἀλλά καί ἡ Θεία Κοινωνία ἐκτός ναοῦ, «κατ’ οἶκον», ἄνευ Ἱερέως, τόσο τῶν μοναχῶν, ὅσο καί λαϊκῶν), ἐκφράζεται μέ σαφέστερο τρόπο ἀπό τόν Μέγα Βασίλειο:
«Καί τό κοινωνεῖν καθ’ ἑκάστην ἡμέραν καί μεταλαμβάνειν τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ, καλόν καί ἐπωφελές…Τίς γάρ ἀμφιβάλλει, ὅτι τό μετέχειν συνεχῶς τῆς ζωῆς, οὐδέν ἄλλο ἐστί ἤ ζῆν πολλαχῶς; Ἡμεῖς μέντοιγε τέταρτον καθ’ ἑβδομάδα κοινωνοῦμεν· ἐν τῇ Κυριακῇ, ἐν τῇ Τετράδι, ἐν τῇ Παρασκευῇ καί τῷ Σαββάτῳ καί ἐν ταῖς ἄλλαις ἡμέραις, ἐάν ἦ μνήμη Ἁγίου τινός.
Τό δέ ἀναγκάζεσθαί τινα, μή παρόντος Ἱερέως, τήν κοινωνίαν τῇ ἰδίᾳ χειρί λαμβάνειν, μηδαμῶς εἶναι βαρύ, περιττόν ἐστιν ἀποδεικνύεται, διά τό κατά τήν μακράν συνήθειαν καί δι’ αὐτῶν τῶν ἔργων πιστώσασθαι. Πάντες γάρ οἱ κατά τάς ἐρήμους μονάζοντες, ἔνθα μή ἐστν Ἱερεύς, κοινωνίαν οἴκοι κατέχοντες, ἐφ’ ἑαυτῶν μεταλαμβάνουσιν. Ἐν Ἀλεξανδρείᾳ δέ καί ἐν Αἰγύπτῳ, ἕκαστος καί τῶν λαῶν τελούντων, ὡς ἐπί τό πλεῖστον ἔχει κοινωνίαν ἐν τῷ οἴκῳ αὐτοῦ καί ὅτε βούλεται μεταλαμβάνει δι’ ἑαυτοῦ. Ἅπαξ γάρ τοῦ Ἱερέως τήν θυσίαν τελειώσαντος καί δεδωκότος, ὁ λαβών αὐτήν καί μεταλαμβάνων πιστεύειν ὀφείλει, ὡς παρ’ αὐτοῦ Ἱερέως μεταλαμβάνειν ὀφείλει. Καί γάρ ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ ὁ Ἱερεύς ἐπιδίδωσι τήν μερίδα καί κατέχει αὐτήν ὁ ὑποδεξάμενος μετ’ ἐξουσίας ἁπάσης καί οὕτω προσάγει τῷ στόματι τῇ ἰδίᾳ χειρί. Ταυτόν τοίνυν ἐστί τῇ δυνάμει, εἴτε μίαν μερίδα δέξηταί τις παρά τοῦ Ἱερέως, εἴτε πολλάς μερίδας ὁμοῦ» Πρός Καισαρίαν Πατρικίαν», P.G. 32, 484 – 485).

κοινωνῶμεν καθημερινῶς» (πρβλ. Migne 19, σελ. 678).
Ὁ Ὅσιος  Ἰώβ ὁ Ὁμολογητής γράφει: «Καί καθ’ ἡμέραν εἰ οἷόν τε (ἐάν εἶναι δυνατόν), τοῖς ἀξίοις ἐπιτελεῖσθαι συγκεχώρειται (ἡ Θεία Κοινωνία). Ἱερεῦσί τε ὁμοίως καί ἰδιώταις, ἀνδράσι τε καί γυναιξί, νηπίοις καί γέρουσι καί πάςῃ Χριστιανῶν ἡλικίᾳ, ἁπλῶς καί τάξει».
Ὁ ἅγ. Κυπριανός ἐπ. Καρχηδόνος μαρτυρεῖ, ὅτι στήν ἐποχή του στίς ἐκκλησίες τῆς βορείου Ἀφρικῆς, ἴσχυε ἡ καθημερινή Θεία Κοινωνία. «Καθημερινῶς - γράφει - τήν Εὐχαριστίαν ὡς τροφήν σωτηρίας λαμβάνομεν» (“De oratione Domini”, 18). Τό αὐτό δέχονται ὁ ἅγ. Ἀμβρόσιος ἐπ. Μεδιολάνων (In Psal. 118), ὁ ἅγ. Ἱερώνυμος καί ὁ Ἱερός Αὐγουστῖνος (PL 22, 672, 38, 1099).
Ὑπέρ τῆς καθημερινῆς Θείας Κοινωνίας τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων συνηγορεῖ καί ἡ μαρτυρία τοῦ Τερτυλλιανοῦ (155 - 240 μ. Χ.), τοῦ ἀποκαλουμένου «Πατρός τῆς Λατινικῆς Ἐκκλησίας», ὁ ὁποῖος μαρτυρεῖ περί τῆς συνηθείας τῶν πιστῶν νά λαμβάνουν κατ’ ἰδίαν μερίδες καθαγιασμένου Ἄρτου, ὥστε νά μεταλαμβάνουν καθημερινά (Τερτυλλιανοῦ, “Ad uxorem”, 2, 5). Ἡ πρακτική αὐτή διατηρήθηκε γιά μέν τούς λαϊκούς μέχρι τόν 7ο αἰώνα, γιά δέ τούς μοναχούς ἐπί μεγαλύτερο διάστημα (Taft, ὅπ. παρ., σελ. 62).
Τό αὐτό δέχεται καί ὁ Μέγας Βασίλειος: «Πάντες γάρ οἱ κατά τάς ἐρήμους μονάζοντες, ἔνθα μή ἔστιν Ἱερεύς, κοινωνίαν οἴκοι κατέχοντες, ἀφ’ ἑαυτῶν μεταλαμβάνουσιν· ἐν Ἀλεξανδρείᾳ δέ καί ἐν Αἰγύπτῳ ἕκαστος καί τῶν ἐν λαῷ τελούντων, ὡς ἐπί τῷ πλεῖστον, ἔχει Κοινωνίαν ἐν τῷ οἴκῳ αὐτοῦ» (Ἐπιστολή 93η. Βλ. Νικ. Καλογερᾶ, «Χριστιανική Ἀρχαιολογία», σελ. 437).
Τό αὐτό ἐπαναλαμβάνει καί ἡ Ἱερά Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὄρους στήν «Εἰσηγητική Ἔκθεση» τοῦ ἔτους 1970 (μεταξύ τῶν συντακτῶν της ἦταν καί ὁ Μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης), μέ τήν ὁποία ἀπάντησε στούς μοναχούς ἐκείνους πού πρέσβευαν τήν συνεχῆ Θεία Κοινωνία. «Καίτοι δέ αἱ τῶν πιστῶν συνάξεις ἐπαύσαντο καθ’ ἡμέραν γινόμεναι, ὡς ἀνωτέρω εἴρηται, ἀλλ’ ὅμως ἡ καθ’ ἑκάστην ἡμέραν μετάληψις τῆς Θείας Κοινωνίας, ἐνομίζετο παρά τοῖς Χριστιανοῖς ἀναγκαιοτάτη καί ἀπαραίτητος πρός σωτηρίαν. Τούτου δέ ἔνεκα καί τῆς β’ καί γ’ ἑκατονταετηρίδος, ἐπεκράτησε τό ἔθος τοῦ παραλαμβάνειν ἕκαστον ἀπό τοῦ Ἱερέως Ἄρτον ἡγιασμένον καί τηρεῖν αὐτόν κατ’ οἶκον, ἵνα ἑκάστης ἡμέρας αὐτός τε καί οἱ ἑαυτοῦ οἰκεῖοι μεταλαμβάνουσιν… Ἀλλά καί κατά τήν δ’ καί ε’ ἑκατονταετηρίδα, εὑρίσκομεν τό ἔθος τοῦτο ἐπικρατοῦν ἐν ταῖς κατ’ Αἴγυπτον Ἐκκλησίαις»

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ :