25 Νοεμβρίου 2019

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΗΓΕΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΔΟ.



ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΝΗ.

ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΜΕΛΛΟΥΣΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 6 ΕΞΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ.


Έξι (6) Κατηγοριες υποδικων καινοτομων :

1) Δυναμει αιρετικοι και σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες : ειτε ειναι πρωτοστατες της υπερ - παν - αιρεσεως και του νεο - ημερολογιτικου σχισματος ειτε ειναι συγκοινωνοι μετ'αυτων.

2) Δυναμει αιρετικοι και σχισματικοι παλαιο - ημερολογιτες - αγιορειτες οικουμενιστες : ειναι κοινωνοι αμεσα με τους πρωτοστατες της υπερ - παν - αιρεσεως και του νεο - ημερολογιτικου σχισματος των οικουμενιστων επισκοπων, και ακολουθουν παρδαλη πορεια αφου πηγαινουν μια με το παλαιο και μια με το νεο ημερολογιο.

3)  Αποτειχισμενοι μονο απο το μνημοσυνο των οικουμενιστων επισκοπων, οχι ομως και απο την κοινωνια τους. Αρα ειναι και αυτοι εμμεσως δυναμει αιρετικοι και σχισματικοι οικουμενιστες, λογω της εκλλησιαστικης συγκοινωνιας τους.

4) Αποτειχισμενοι απο την κοινωνια των αιρετικων οικουμενιστων επισκοπων, αρα ειναι μονο δυναμει σχισματικοι νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, λογω οτι συνεχιζουν το σχισμα του 1924 με την καταστροφη της Λατρευτικης ενοτητας μεσα στην Μια Ορθοδοξη Εκκλησια.

5) Αποτειχισμενοι απο την κοινωνια των αιρετικων οικουμενιστων επισκοπων παλαιο - ημερολογιτες - αγιορειτες, ειναι δυναμει μονο σχισματικοι οικουμενιστες, λογω της εκκλησιαστικης τους κοινωνιας με τους νεο - ημερολογιτες οικουμενιστες, και γιατι ακολουθουν μια παρδαλη πορεια,πηγαινοντας μια με το παλαιο και μια με το νεο ημερολογιο.

6) Παραταξιακοι παλαιο - ημερολογιτες, ειτε βρισκονται σε συνοδους, ειτε βρισκονται σε κοινωνια με μεμονομενους επισκοπους, εχουν δημιουργησει παρασυναγωγη, διοτι κανανε αλλη καινουργια, παραλληλη διαφορετικη και ξεχωριστη δευτερη, τριτη, τεταρτη, πεμπτη οργανωμενη συνοδο και ιεραρχια επισκοπων των λεγομενων Γ.Ο.Χ.