9 Ιουνίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 318 ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΟΒΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ  ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ???????

ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΑΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΡΕΣΗ. 
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ.

ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ Η ΤΟ ΝΕΟ ?????????

ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΝΑ ΣΧΙΣΕΙ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΣΑΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ????????

ΕΜΕΙΣ ΟΙ 318 ΠΑΤΕΡΕΣ  ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ.
ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΜΑΣ.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΛΑΔΙ.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΟΦΟΡΙΟ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥΝΗ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΕΙΑΝΩΝ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Α' ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ.

ΟΥΤΕ ΣΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΟΜΟΙΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΟΡΤΗ ΘΕΛΕΙ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Α' ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΙΕΡΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ.

ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ  ΤΙΗ' ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΝΙΚΑΙΑ

Απολυτικιον. Αναστασιμον.


Ηχος πλ. β'

Αγγελικαι δυναμεις επι το μνημα σου, και οι φυλασσοντες απενεκρωθησαν, και ιστατο Μαρια εν τω ταφω, ζητουσα το αχραντο σου Σωμα, εσκυλευσας τον Αδην, μη πειρασθεις υπ' αυτου, υπηντησας τη Παρθενω, δωρουμενος την ζωην. Ο αναστας εκ των νεκρων, Κυριε, δοξα σοι.

Δοξα... Των Πατερων
Ηχος πλ. δ'

Υπερδεδοξασμενος ει, Χριστε ο Θεος ημων, ο φωστηρας επι γης τους Πατερας ημων θεμελιωσας, και δι' αυτων προς την αληθινην πιστην, παντας ημας οδηγησας, Πολυευσπλαχνε, δοξα σοι.

Και νυν... Της Εορτης
Ηχος δ'

Ανεληφθης εν δοξη, Χριστε ο Θεος ημων, χαροποιησας τους Μαθητας, τη επαγγελια του Αγιου Πνευματος, βεβαιωθεντων αυτων δια της ευλογιας, οτι συ ει ο Υιος του Θεου, ο λυτρωτης του κοσμου.

Κοντακιον. Ηχος πλ δ'

Των Αποστολων το κηρυγμα, και των Πατερων τα δογματα, τη Εκκλησια μιαν την πιστην εκρατυνεν, η και χιτωνα φορουσα της αληθειας, τον υφαντον εκ της ανω θεολογιας, ορθοτομει και δοξαζει, της ευσεβειας το μεγα μυστηριον.

ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ 
Του Μηναιου, ειτα το παρον.

Τη αυτη ημερα, Κυριακη εβδομη απο του Πασχα, την εν Νικαια Πρωτην Οικουμενικην Συνοδον εορταζομεν, των τριακοσιων δεκα και οκτω Θεοφορων Πατερων.

Στιχ. Πολου νουτου αστερες σελασφορου.
Ακτισην υμων φωτισατε μοι 
φρενας.

Κατα Αρειου
Στιχ. Ξενον τον Υιον Πατρος ουσιας λεγων,
Αρειος, ητω της Θεου δοξης
ξενος.

Ταις των αγιων τριακοσιων δεκα και οκτω Θεοφορων Πατερων πρεσβειαις, Χριστε ο Θεος ημων, ελησον ημας. Αμην.

Εξαποστειλαριον των Πατερων.
Γυναικες ακουτισθητε...

Πατερων θειων σημερον, την μνημην εορταζοντες, τοις παρακλησεσι τουτων, δεομεθα Πανοικτιρμον, Πασης βλαβης αιρεσεων, ρυσαι λαον σου Κυριε, και παντας καταξιωσον, Πατερα Λογον δοξαζειν, και το Παναγιον Πνευμα.