19 Ιανουαρίου 2020

ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ 14/9/1925 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΟΩΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1924 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ. ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟ 1924 ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ 318 ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΘΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1935. Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ 14/9/1925 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΟΩΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 


ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1924 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟ 1924 ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ 318 ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΘΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1935.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 1924.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 1924 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ1825  ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 1924  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1935.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ 14/9/1925 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ?????????????

ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ : 

ΟΥΤΕ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΟΥΤΕ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Γ.Ο.Χ. 

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ :
              
                   SOS

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ Γ.ΟΧ. ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

                  SOS

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ.
             
                    SOS

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ Γ.Ο.Χ. ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
                    
                       SOS

ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1935 ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΑΛΛΟ Γ.Ο.Χ. ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗΣ.



ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.






ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ.



https://youtu.be/JOtfhg-Qn2A 

ΤΗ ΣΤ' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Εν Ιορδανη βαπτιζομενου σου Κυριε, η της Τριαδος εφανερωθη προσκυνησις, του γαρ Γεννητορος η φωνη προσεμαρτυρει σοι, αγαπητον σε Υιον ονομαζουσα, και το Πνευμα εν ειδει περιστερας, εβεβαιου του λογου το ασφαλες. Ο επιφανεις Χριστε ο Θεος, και τον κοσμο φωτισας δοξα σοι.      ( εκ γ' )

Κοντακιον Ηχος δ' Αυτομελον.

Ρωμανου του Μελωδου

Επεφανης σημερον τη οικουμενη, και το φως σου  Κυριε, εσημειωθη εφ' ημας εν επιγνωσει υμνουντας σε, Ηλθες εφανης το Φως το απροσιτον.

Εξαποστειλαριον

Επεσκεψατο ημας ...

Επεφανη ο Σωτηρ, η χαρις η αληθεια, εν ρειθροις του Ιορδανου, και τους εν σκοτει και σκια, καθευδοντας εφωτισε και γαρ ηλθεν εφανη, το φως το απροσιτον.        ( εκ γ' )

Μεγαλυνον ψυχη μου, την τιμιωτεραν και ενδοξοτεραν των ανω στρατευματων.  (Δις)

Μεγαλυνον ψυχη μου, τον εν Ιορδανη, ελθοντα βαπτισθηναι.

Μεγαλυνον ψυχη μου,  τον υπο Προδρομου, το βαπτισμα λαβοντα.

Μεγαλυνον ψυχη μου, τον εκ της πατρωας, φωνης μαρτυρηθεντα.

Μεγαλυνον ψυχη μου, τον ενα της Τριαδος, κλιναντα τον αυχενα, και βαπτισμα λαβοντα.

Προφητα, δευρο προς με, εκτεινον την χειρα, και βαπτισον με ταχος.

Προφητα, αφες αρτι, και βαπτισον με θελων, πληρωσαι και γαρ ηλθον, πασαν δικαιοσυνην.

Σημερον ο Δεσποτης, κλινει τον αυχενα, χειρι τη του Προδρομου.

Σημερον Ιωαννης, βαπτιζει τον Δεσποτην, εν ρειθροις Ιορδανου.

Σημερον ο Δεσποτης, ναμασιν ενθαπτει, βροτων την αμαρτιαν.

Σημερον ο Δεσποτης, ανωθεν μαρτυρειται, Υιος ηγαπημενος.

Σημερον ο Δεσποτης, ηλθεν αγιασαι, την φυσιν των υδατων.

Σημερον ο Δεσποτης, το βαπτισμα λαμβανει, υπο χειρος Προδρομου.

Δοξα Πατρι και Υιω και Αγιω Πνευματι,

Μεγαλυνον ψυχη μου, της τρισυποστατου, και αδιαιρετου, Θεοτητος το κρατος.

Και νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων. Αμην.

Μεγαλυνον ψυχη μου, την λυτρωσαμενην, ημας εκ της καταρας.