29 Ιουλίου 2018

ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ  ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑΤΕ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.

ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ.

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ

ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Κανονικες και νομιμες ειναι οι θεσεις του Ακαινοτομητου πληρωματος της Ορθοδοξου Εκκλησιας συμφωνα με την ακριβεια, το δικαιο και την ταξη της Μιας Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Ορθοδοξου διαχρονικης Αντολικης Μεγαλης του Χριστου Εκκλησιας.

Ζηταμε ταυτοτητα πιστεως για να εχουμε εκκλησιαστικη κοινωνια με τον καθε επισκοπο, κληρικο, μοναχο και λαικο.

Δεν ανηκουν στο ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ οι παρακατω εξης κατηγοριες των πιστων : 

1) Οσοι δεν αποτειχιζονται απο την αιρεση και το σχισμα των οικουμενιστων επισκοπων.

2) οσοι αποτειχιστηκαν απο τους αιρετικους οικουμενστες επισκοπους, αλλα δεν διεκοψαν την κοινωνια μαζι τους, αφου μνημονευουν αλλους ορθοδοξους επισκοπους συγκοινωνους των αιρετικων οικουμενιστων επισκοπων και εχουν πλαγια συγκοινωνια εμμεσως.

3) οσοι ακολουθουν το νεο ημερολογιο των οικουμενιστων επισκοπων και σχιζουν την Ορθοδοξη Εκκλησια στα δυο, καταστρεφοντας την Λειτουργικη Ενοτητα στο  Σωμα της Μιας 

Ορθοδοξης Εκκλησιας.

4) οσοι λενε οτι οι κληρικοι που ενω εχουν κανονικη Αποστολικη διαδοχη, ενω ειναι δυναμει και ακριτοι αιρετικοι σχισματικοι οικουμενιστες και παρασυναγωγοι παραταξιακοι εχουν ακυρα μυστηρια προ συνοδικης διαγνωσες.

5) οσοι λενε οτι η Θεια Ευχαριστια ειναι επισκοποκεντρικη συμφωνα με τον επισκοπο Ιωαννη Ζηζιουλα.

6) οσοι λενε οτι οι ιεροι κανονες της αποτειχισεως ειναι δυνητικοι συμφωνα με τον επιφανιο Θεοδωροπουλο.

7) οσοι λενε ακεφαλους και πρεσβυτεριανους ολους αυτους που εχουν αποτειχιστει για κανονικους λογους πιστεως.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ :

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ.

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ : ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΙ ΨΕΥΤΟ - ΑΝΤΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟ - ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΔΑΛΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΡΥΦΟ - ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΨΕΥΤΟ - ΠΑΛΑΙΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ.

ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ :

1) ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 

2) ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 

3) ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟ - ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΔΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΚΡΑ

ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΚΡΑ : ΤΩΝ ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ Γ.Ο.Χ.

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΓΙΟ - ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Οι Εκκλησιολογικες θεσεις του Ορθοδοξου Ομολογιακου Ενισταμενου Ακαινοτομητου Πληρωματος των Αποτειχισμενων ειναι :

1) Εχουμε αποτειχιστει απο τους αιρετικους και σχισματικους οικουμενιστες επισκοπους, αλλα και διακοψαμε καθε εκκλησιαστικη κοινωνια με οσους τους μνημονευουν, διοτι οι οικουμενιστες ειτε  πρωτοστατουν στην σατανικη υπερ-παν-αιρεση ειτε  εχουν κοινωνια με ολους τους αιρετικους, τους κακοδοξους τους βλασφημους, τους  διαστροφεις και πλανεμενους  του κοσμου στο παγκοσμιο συμβουλιο ψευτοεκκλησιων ειναι  το ιδιο πραγμα.

Ολοι οι Ιεροι Κανονες της Αποτειχισεως των Αγιων Συνοδων  και η πραξη των Θεοφορων Πατερων της Εκκλησιας,  μας λενε οτι εκτος απο την  διακοπη μνημοσυνου του αιρετικου επισκοπου χρειαζεται  και  η  διακοπη  κοινωνιας απο οσους  μνημονευουν τους  αιρετικους επισκοπους, διαφορετικα γινομαστε συγκοινωνοι της οικουμενιστικης κακοδοξιας και εμεις εαν δεν διακοψουμε την εκκλησιαστικη κοινωνια μαζι τους.

2) Εχουμε αποτειχιστει απο την κοινωνια  των  οικουμενιστων επισκοπων διοτι εκτος απο  αιρετικοι ειναι και σχισματικοι νεο-ημερολογιτες, διοτι με το σχισμα που κανανε καταστρεψαν την Λατρευτικη ενοτητα της πιστεως και την κοινωνια του Αγιου Πνευματος μεσα στην Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη  Εκκλησια.

3) Δεν εχουμε καμια  κοινωνια με καμια συνοδο η παραταξη επισκοπων παρασυναγωγης των λεγομενων Γ.Ο.Χ. Ελλαδος και  εξωτερικου διοτι αυτοι αποτελουν αλλη(ες) καινουργια(ες)  εκκλησια(ες) που ειναι παραλληλη(ες) διαφορετικη(ες) και ξεχωριστη(ες) με την Μια  Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια την Κανονικη, την Νομιμη, την  Παλαια και την ηδη υπαρχουσα σε ολους τους αιωνες και δεν αγωνιζονται ως ενισταμενοι κατα των κακοδοξων  εντος Αυτης.

4) Δεν ακολουθουμε αιρετικα φρονηματα περι αυτοματης απωλειας των Θειας Χαριτος των  Μυστηριων  των δυναμει αιρετικων, σχισματικων και παρασυναγωγων. Οι χειροτωνημενοι Επισκοποι  και Ιερεις με  Κανονικη Αποστολικη Διαδοχη εχουν  μυστηρια που  ειναι ισχυρα,  ασχετως που επεσαν σε αιρεση ,σχισμα, παρασυναγωγη  ειναι  ακριτοι  ακομη  και δυναμει αιρετικοι  σχισματικοι  και παρασυναγωγοι διοτι δεν  εχουν καταδικαστει ακομη απο Ορθοδοξη Συνοδο ζωντων επισκοπων.  Σε ολη την ιστορια της Εκκλησιας ποτε δεν μιλησαν οι Αγιοι Πατερες για ακυροτητα Μυστηριων προ συνοδικης διαγνωσεως.

Οπως και μετα απο Αγια  Συνοδικη διαγνωση και  καταδικη των κεκριμενων και ενεργεια  αιρετικων, σχισματικων και παρασυναγωγων δεν μιλησαν οι Αγιοι Πατερες για εγκυροτητα μυστηριων.

Μονο για τα εντελως αντιθετα μιλησαν.

5) Δεν ακολουθουμε αιρετικα φρονηματα οτι η  Θεια Ευχαριστια ειναι επισκοποκεντρικη.

Η Θεια Ευχαριστια ειναι Χριστοκεντρικη αφου ο Χριστος ειναι το κεντρο στη Θεια Ευχαριστια.

Οταν ο Επισκοπος ακολουθει τον Χριστο και ορθοτομει τον λογο της αληθειας τοτε οφειλουν και οι πιστοι του  πληρωματος της Τοπικης Εκκλησιας  να κανουν υπακοη σε εναν τετοιο αληθινο επισκοπο.

Οταν ομως ο επισκοπος δεν ακολουθει τον Χριστο και την αληθεια, αλλα αντιθετως διδασκει αιρεσεις, κακοδοξιες και πλανες τοτε το πληρωμα της Εκκλησιας ειναι υποχρεωμενο να αποτειχιστει απο την κοινωνια του επισκοπου του,  μεχρι η ηγεσια των αποτειχισμενων μετα απο Συνοδικη διαγνωση ξανατοποθετησει στην ιδια ακριβως επισκοπικη  θεση της Τοπικης Εκκλησιας  Ορθοδοξο αληθινο  Επισκοπο που θα ορθοτομει τον λογο της αληθειας.

6) Οι Ιεροι Κανονες της αποτειχισεως ειναι υποχρεωτικοι και οχι δυνητικοι, διοτι εαν ηταν δυνητικοι  και δεν αποτειχιζοταν κανενας απο την κοινωνια των αιρετικων δεν θα γινοταν και καμια συνοδος για να δικασει τους αιρετικους αφου τις Ιερες Συνοδους τις συγκροτουσαν αποτειχισμενοι πατερες απο τους αιρετικους της εποχης τους,  και θα ειχε καταντησει η Εκκλησια μας ταμειο αιρεσεων σχισματων και παρασυναγωγων, Θεος φυλαξοι.

Πως μια τετοια σοβαρη  πραξη οπως ειναι η κοινωνια με την αιρεση θα αφηνωταν  στην κριση  του καθενος και δεν θα  ηταν  υποχρεωτικη  αφου  εκτος οτι εξαρταται η σωτηρια των πιστων απο αυτη την πραξη, εξαρταται  και η ιδια ακομη η υποσταση της Εκκλησιας, μη γενοιτο.

Οταν γινοταν η δικη απο τους εξαρχους των Ιερων Συνοδων για να  δικασουν οσους ειχαν κοινωνια με  τους  αιρετικους και δεν ειχαν αποτειχιστει οπως οι συναδελφοι τους,  παρακαλουσαν  να τους συγχωρεσουν,  να τους κρινουν και να τους επιτιμησουν  επιεικως διοτι ελεγαν : αμαρτησαμε οπως ο ληστης και η πορνη, μεγαλωσαμε μεσα στην αιρεση και την αυξησαμε.

Αμα δεν ηταν υποχρεωτικοι οι κανονες της αποτειχισεως απο την κοινωνια των αιρετικων γιατι να τους επιτιμησουν οι Πατερες των Αγιων Συνοδων για την πραξη τους.????????

7) οσοι αποτειχιζονται και διακοπτουν εκκλησιαστικη κοινωνια για κανονικους λογους πιστεως, οπως ειναι η αιρεση και το σχισμα των οικουμενιστων επισκοπων, ειναι αξιοι τιμης ως Ορθοδοξοι, διοτι οχι μονο σχισμα δεν κανουνε στην Εκκλησια, αλλα σωνουν την Εκκλησια απο την αιρεση και το σχισμα, οπως ειναι για παραδειγμα οι κακοδοξοι, διεστραμενοι και πλανεμενοι οικουμενιστες επισκοποι, ιερεις, διακοι, μοναχοι και λαικοι.

Γιαυτο και αυτοι που ονομαζουν οσους αποτειχιζονται "ακεφαλους" και "πρεσβυτεριανους" η εχουν μαυρα μεσανυχτα και πηραν σβαρνα τις διαστροφες του πονηρου, η δουλευουν επαγγελματικα για τις μασονικες στοες του διαβολου.