24 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

1):

Εχουμε Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν εκκλησιαστική κοινωνία και με την αίρεση και με το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα του οικουμενισμού.

2) :

Εχουμε Ορθόδοξους που έχουν κοινωνία με την αίρεση του οικουμενισμού, ενώ πηγαίνουν με 
το παλαιό ημερολόγιο είναι παρδαλοί και κοινωνούν έμμεσα με το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα απο το μνημόσυνο του Πατριάρχη και όταν οι ίδιοι πάνε με το νέο ημερολόγιο σαν τους αγιορειτες οταν  βγαινουν εκτος αγιου ορους.

3) :

Εχουμε Ορθόδοξους που έχουν διακόψει την κοινωνία με την αίρεση, αλλά οι ίδιοι βρίσκονται συντηρούν και συνεχίζουν το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα του οικουμενισμού.

4) :

Εχουμε Ορθόδοξους που δεν έχουν κοινωνία με την αίρεση και το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα του οικουμενισμού, αλλά έχουν κοινωνία με διάφορες συνόδους παρασυναγωγής.

5) :

Εχουμε Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν διακόψει εκκλησιαστική κοινωνία και με την αίρεση και με το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα του οικουμενισμού, και με τις διάφορες συνόδους της παρασυναγωγής, μέχρι να συγκληθεί Αγία Πανορθόδοξη Σύνοδος για να καταδικάσει τους καινοτόμους.

Μόνο οι τελευταίοι βρίσκονται στο Ακαινοτόμητο Πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σύμφωνα πάντα με το κανονικό εκκλησιαστικό δίκαιο και με την πράξη της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου