17 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ

1) Ερωτηση :

Πατερ μου ειστε αποτειχισμενος μονο απο το μνημοσυνο του οικουμενιστη επισκοπου σας, η και εχετε διακοψει εκκλησιαστικη κοινωνια με ολους τους οικουμενιστες επισκοπους ???

Η απαντηση ειναι γνωστη σε ολους που ασχολουνται με την μελετη της Αγιας Γραφης, των ιερων Κανονων και των Αγιων Πατερων της Εκκλησιας.

ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :

ΠΗΔΑΛΙΟΝ σελ. 358.

Εκδοσεις Παπαδημητριου.

ΚΑΝΩΝ ΙΕ' ΤΗΣ Α'. ΚΑΙ Β'. ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Στην τριτη σειρα του Ιερου κανονα λεει : 

".............αποστήναι τής πρός τόν οικείον Πατριάρχην κοινωνίας, καί μή αναφέροι τό όνομα αυτού,............"

 πιο κατω στον ιδιο Ιερο Κανονα στη δεκατη σειρα λεει :

"................τής πρός τόν πρόεδρον κοινωνίας εαυτούς διαστέλλοντες,............."

και παλι πιο κατω στον ιδιο Ιερο Κανονα στη δεκατη τριτη σειρα λεει :

"..........τόν καλούμενον Έπίσκοπον κοινωνίας αποτειχίζοντες,..........."

στην ιδια σελ. 

η ερμηνεια του Κανονα λεει : 

στη τριτη σειρα :

"........ήθελε χωρισθή από τήν συγκοινωνίαν  τού Πατριάρχου αυτού,........."

J.- P. MIGNE

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ

( PATROLOGIA GRAECA)

Κεντρο πατερικων εκδοσεων

ΤΟΜΟΣ : 137

σελ. 1068 

ΚΑΝΩΝ ΙΕ' 

Ερμηνεια ΒΑΛΣΑΜΩΝΑΣ

στη τεταρτη σειρα λεει :

".........όταν έκ τής τούτου κοινωνίας αποστήση.........."

στη ιδια ερμηνεια στην εβδομη σειρα λεει :

"...........από τής τού οικοίου αρχιερέως κοινωνίας,..........."

στην ιδια ερμηνεια στην εικοστη σειρα λεει : 

"..........ήγουν χωρίση έκ τής κοινωνίας του πρώτου αυτού........"

σελ. 1069

ΚΑΝΩΝ ΙΕ' 

Ερμηνεια ΖΩΝΑΡΑΣ

στη πεμπτη σειρα λεει :

"..........τού συγκοινωνείν τώ πατριάρχη αυτού........."

στην ιδια ερμηνεια στην τριακοστη πρωτη σειρα λεει :

"...........εαυτούς τής τών αιρετικών κοινωνίας............"

Η Αγια Γραφη μας λεει :  μην συγκοινωνειτε τοις εργοις τοις ακαρποις.

Ολοι οι Ιεροι Κανονες των Ιερων Συνοδων μας λενε : για διακοπη της εκκλησιαστικης κοινωνιας προς τους αιρετικους επισκοπους και οτι οποιος κοινωνει με ακοινωνητους να ειναι ακοινωνητος.

Ολοι οι Αγιοι Πατερες μας λενε : φευγετε απο το μνημοσυνο των αμνημονευτων και απο την κοινωνια των ακοινωνητων.

Γιαυτο αγαπητοι πατερες και αδελφοι : οποιος σας πει οτι κοψτε μονο το μνημοσυνο του αιρετικου επισκοπου αλλα μην κοβεται την κοινωνια με τον αιρετικο επισκοπο μην τον ακουτε, και φυγετε γρηγορα απο αυτον.

2) Ερωτηση :

Πατερ μου ακολουθειτε σαν αποτειχισμενος το ημερολογιο των οικουμενιστων ???, η

το ημερολογιο των Ορθοδοξων,? ??η μπηπως και τα δυο ???.

Η απαντηση ειναι γνωστη οπως ειπαμε και πιο πανω.:

Οσοι ακολουθουν το ημερολογιο των οικουμενιστων αρνουνται το θεσμο της αρχαιας παραδοσης της ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, γιαυτο το 2013 δεν εκαναν ουτε μια ημερα νηστεια για τους Αγιους Αποστολους.

Εχουν στα κεφαλια τους τα αναθεματα της Ζ ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ που λεει οτι οποιος αθετησει την εγγραφη και αγραφη παραδοση της Εκκλησιας ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΣΤΩ ΤΡΕΙΣ

Εχουν ποινες αναθεματων με Συνοδικη πραξη καταδικης απο τρεις  Πανορθοδοξες  Συνοδους αποκλειουσα πασα ημερολογιακη αλλαγη, μεταρρυθμιση η οιανδηποτε διορθωση επ' αυτου, αποκηρυξασα τελικως την παπικη καινοτομια του "γρηγοριανου νεου ημερολογιου" χαρακτηρισασα αυτη ως Παγκοσμιο σκανδαλο και αυθαιρετη καταπατηση των Ιερων Κανονων και Παραδοσεων.

Κανουν υπακοη στον παπα του βατικανου για να εορταζουν παρεα και δεν κανουν υπακοη στην παραδοση της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΔΟΞΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.!!!!!!!!!

Δεν κανουν υπακοη στο Αγιον Πνευμα, αλλα στο πνευμα του πονηρου  4 - 5  αρχιερεων μασονων οικουμενιστων του σατανα  που με γκακστερικο τροπο αλλαξανε το ημερολογιο.!!!!!!

Δεν αλλαξε το ημερολογιο με συμφωνια πατερων απο Αγια Ορθοδοξη Οικουμενικη η Τοπικη Συνοδο.!!!!!!!!!!!!!!

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ Η ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :

ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ,
ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΗΚΡΙΒΩΜΕΝΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΡΙΣΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΟΝ Δ' ΚΑΙ Ε' ΑΙΩΝΑ....

ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΩΡΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ Η ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Η ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΩΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΟΡΙΑ 'Α ΕΘΕΝΤΟ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΗΜΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.

Η εισαχθεισα ολως αυθαιρετως  εν τη Θεια Λατρεια πραξη του ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ Κανονικως κρινομενη καθιστα την Ελλαδικη Ιεραρχια σχισματικη απεναντι των αλλων Εκκλησιων των μη αποδεχθεντων την καινοτομια αυτη  διασπασασα ουτω την ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του ετησιου κυκλου των ακινητων εορτων δια της ουχι εν μια ταξη ως μη ωφειλε, ανομοιοχρονου και ανομοιοτροπου και απο κοινου και εκ συμφωνου εκδηλωσεως της εορταστικης λατρειας καθως η Κανονικη Ταξη ρητως περι τουτου διακελευει.!!!!!!!!

Το ζητημα του ημερολογιου εχει κριθη και θεωρηθει υπο της Πραξεως της Εκκλησιας Πανορθοδοξου κυρους και σημασιας ως αμεσως συνδεομενο μετα του αμετακινητου Πασχαλιου Κανονος και διασωζοντος αρραγη την εκκλησιαστικη ενοτητα της Θειας Λατρειας.!!!!!!!!!!!!!!!

Η δε Λατρευτικη Ενοτητα ως αποτελουσα μερος του περι Ενοτητος της Εκκλησιας δογματικου ορου, τυγχανει θεμελιωδες στοιχειο πνευματικου συνδεσμου αγαπης, ενοτητος και αδελφοδυνης του ευσεβους Πληρωματος της Εκκλησιας εις το πλεον ευαισθητο τουτο τομεα της Θειας Λατρειας.!!!!!!!!!!!

Ουτε το αιμα του μαρτυριου σωζει αυτους που κανουν σχισμα στην  ΜΙΑ Εκκλησια.!!!!!!!!!!!!

Ολοι παραδεχονται οτι το ζητημα του ημερολογιου ειναι δογματικο αφου καταστραφηκε με την διασπαση που εγινε η Λατρευτικη Ενοτητα της πιστεως.

Ολοι οι δρομοι της Κανονικοτητας της Νομιμοτητας του Δικαιου της Ταξης και  της Ακριβειας της Ορθοδοξου Ανατολικης Εκκλησιας οδηγουν στο Ακαινοτομητο Διαχρονικο Πληρωμα των Αγιων Θεοφορων Ομολογητων  Πατερων  της Πιστεως

Ολοι παραδεχονται οτι εγινε ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ και ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και για το ΣΧΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ και για την  ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.

Ας τα βλεπουν ολοι αυτοι που μας πολεμανε χρονια και λενε οτι το θεμα του ημερολογιου δεν ειναι δογματικο.

Το ζητημα του ημερολογιου ειναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ.

Πολυ σωστα ολοι λενε  οτι "διεσπασε την λειτουργικη ενοτητα της Ορθοδοξου Καθολικης Εκκλησιας γεγονος που τραυματιζει την ενοτητα του σωματος Αυτης και σημερον"
"Συνεχιση της διασπασεως της λειτουργικης ενοτητος"

Οχι τραυματιζει αλλα αφου διεσπασε  καταστρεψε την ενοτητα στο  Σωμα  της Μιας Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας.

Ο  αειμνηστος Χρηστος Ανδρουτσος καθηγητης της Δογματικης στη σελιδα 274 της "Δογματικης" εκδοσις Β' γραφει " .........ειναι προφανες οτι και η τηρησις της αυτης λατρειας.... ειναι ετερον γνωρισμα αμα και στοιχειον της ενοτητος της πιστεως".

Αρα ας το βλεπουν ολοι αυτοι οχι μονο οι νεο-ημερολογιτες αλλα και μερικοι παλαιο-ημερολογιτες που λενε οτι το θεμα του ημερολογιου δεν ειναι δογματικο.

Δογματικοτατο ειναι οχι επειδη τραυματισε αλλα διεσπασε και καταστρεψε την ενοτητα της Λειτουργικης και Λατρευτικης  Πιστεως στο Σωμα της Μιας Ορθοδοξου Ανατολικης Εκκλησιας.

3) Ερωτηση :

Πατερ μου, ως αποτειχισμενος απο την κοινωνια των οικουμενιστων, και κρατωντας το παλαιο ημερολογιο, μηπως μνημονευευτε, η εχετε εκκλησιαστικη κοινωνια με επισκοπους διαφορων συνοδων και παραταξεων Γ.Ο.Χ. Ελλαδος και εξωτερικου ???

Η απαντηση ειναι γνωστη σε οσους ασχολουνται οπως ειπαμε και πιο πανω.:

Οι ιεροι Κανονες δεν δινουν οριο χρονολογιας ποσο θα κρατησει η αποτειχιση με χρονολογια ( 5, 10, 50, η 100 χρονια )
Ειναι ξεκαθαρο οτι μεχρι συγκροτησεως Αγιο-Πνευματικης Συνοδου ισχυει η αποτειχιση.
Μεχρι να συγκροτηθει Συνοδος Αγια, καθε ενεργεια αλλαγης, η μετατροπης, η υπερβασεως, της Αποτειχισεως, απο τυχον πιστους ολων των βαθμων της ιερατικης ταξης, τους καθιστα αυτοματως, οριστικως και απολυτως εις την σχισματικη υποβαθμιση της Παρασυναγωγης.
Οσοι ιερεις, μοναχοι και λαικοι μνημονευουν, αναγνωριζουν και συγκοινωνουν με τους πρωτοστατες επισκοπους της παρασυναγωγης των παραταξεων ειναι και αυτοι παρασυναγωγοι.
Αντικανονικες και παρανομες ηταν οι χειροτωνιες μονο των επισκοπων απο τους ρωσους της διασπορας ( οχι ομως των ιερεων. Βλεπε Λ Ε' Κανονα των Αγιων Αποστολων ) ασχετως που υπηρχε η αλυσιδα της Κανονικης και Νομιμης Αποστολικης Διαδοχης.
Για να εχουμε Αγιο-Πνευματικα αποτελεσματα,  οπως ειχαν οι Αποτειχισμενοι Πατερες που συγκροτησανε ολες τις Αγιες Οικουμενικες και Τοπικες Συνοδους και  καταδικασανε  ολους τους κακοδοξους,  πρεπει και ολοι εμεις  να τους μιμηθουμε στην πραξη χωρις να παρεκλινουμε ουτε χιλιοστο του χιλιοστου.
Δεν σας φτανει τοσα χρονια το παραδειγμα τοσων παρασυναγωγων  επισκοπων, οι οποιοι χειροτονηθηκαν δηθεν για να καταδικασουνε τους οικουμενιστες ?.  Απο το 1935 οι τρεις κανονικοι και νομιμοι αποτειχισμενοι επισκοποι αρχισαν παρανομα και αντικανονικα την δημιουργεια παρασυναγωγης που σημερα πρεπει να φτανει τις 13 συνοδους.
Αρα σιγουρα απετυχαν του σκοπου τους, αφου οι οικουμενιστες κανουν παρτυ στην εκκλησια ( καινοτομο πληρωμα οικουμενιστων ). Αρα αφου οι παραταξιακοι προσθεσαν προβληματα και δεν ελυσαν το προβλημα της σατανικης πλανης των μασονων οικουμενιστων επισκοπων γιατι να μην αποτειχιζεται ο κοσμος και απο αυτους???????
Γιαυτο οι Αγιοι Πατερες ειχαν Αγιο-Πνευματικα αποτελεσματα και καταδικαζανε τους αιρετικους της εποχης τους, επειδη ουτε προσθεταν ουτε αφαιρουσαν απο την Αγια Γραφη και τους Ιερους Κανονες.
Ενω η καταπατηση και η διαστροφη των Ιερων Κανονων τοσων επισκοπων εκτος απο την αιρεση και το σχισμα των οικουμενιστων δημιουργησε και την παρασυναγωγη των παραταξιακων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου